Bivši Zvezdaš srušio Novi Pazar na Banjici, Veselinović predvodnik Voše!

U meču visokog rizika između "građevinara" i gostiju iz grada na Jošanici junak pobede domaćina bio je Ognjen Ožegović, dok su "lale" u novom sadu na krilima Veselinovića i Gaćinovića savladale Voždovac

  • 0

U prvim mečevima 17. kola Jelen Superlige golovi su padali uglavnom u poslednjih desetak minuta utakmice. Dve pobede domaćina i dva nerešena rezultata su bilans posle četiri odigrana susreta. Rad je na svom terenu bio bolji od Novog Pazara 1:o, dok je Vojvodina zahvlajujući sjajnom Veselinoviću trijumfovala nad Voždovcem 2:0.

U duelu dva davljenika kojis e grčevito bore za opstanak, Javora i Donjeg Srema mreže su mirovale tokom svih 90 minuta. Ivanjičani su bili bolji rival tokom celog meča, pokušavali da postignu pogodak i time u direktnom duelu pobede konkurenta u borbi za ostanak u Superligi.

Međutim, njihovi napadači Borko Veselinović i Stevan Račić, koji je bio i najagilniji, nisu uspeli da zatresu mrežu gostiju iz Pećinaca. Fudbaleri Donjeg Srema više su se koncenttrisali na to da ne prime pogodak, a pokjušavali su iz kontranapada kojih nisu imali previše. Ipak ostvarili su svoj primarni cilj, a to je da ne prime gol.

OFK Beograd koji se nalazi u ugroženoj zoni dočekao je na Karaburmi Spartak iz Subotice. "Romantičari" su i uoči meča najavljivali da idu na osvajanje sva tri boda, a tako su i ušli u meč, dok su "golubovi" uglavnom pretili iz prekida u prvih dvadesetak minuta. Ubrzo su, međutim, gosti preuzeli inicijativu i uglavnom oni pokušavali da postignu gol.

Ipak pokušaji Mrkele, Trivunovića, Šarca i Radovića nisu pronašli put do mreže Zlatka Zečevića. Sa druge strane domaći fudbaleri su povremeno napadali, ali bez ozbljnijih šansi. Na početku drugog poluvremena potpuno drugačija slika, OFK Beograd je napadao i kontrolisao meč, što ime je na kraju donelo i vođstvo.

Pilipović je u 68. minutu asistirao najboljem igraču tima sa Karaburme, Čavrića koji je proturio kroz noge loptu golmanu gostujuće ekipe za vođstvo od 1:0. U tom trenutku je uspostavljena ravnoteža na terenu i nijedan od timova nije bio dominantan, a onda šok za sve na stadionu "romantičara".

Desetak minuta pre kraja, na jednu odbijenu loptu naleteo je rezervista subotičke ekipe, Novaković i sjajnim volej udarcem poslao ju je iza nemoćnog Zečevića. Prava bomba! Ovo je donelo novu energiju njegovim saigračima koji su pokušali da preokrenu rezultat, ali do kraja utakmice rezultat je ostao nepromenjen.

U duelu između Rada i Novog Pazara koji je ocenjen kao meč visokog rizika, trijumfovao je domaćin pogotkom Ožegovića u poslednjim minutima utakmice. Posle prvih više od pola sata igre koji su protekli u konstantnim faulovima i prekidima, tek u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena gledaoci su mogli da gledaju tečniju igru.

Nešto više napadački nastrojeni tokom cele utakmice bili su igrači kluba sa Banjice, pa se može reći i da su zasluženo na kraju trijumfovali. Pokušavali su tokom svih 90 minuta, dok su gosti čekali svoju šansu i tek povremeno pretili golmanu Branislavu Daniloviću.

Na kraju u 88. minutu nekadašnji omladinac Crvene zvezde pogodio je mrežu gostiju iz grada na Jošanici za veliko slavlje "građevinara" i važna tri boda koji će im pomoći u borbi za opstanak.

Vojvodina je golovima na početku i pri kraju utakmice protiv Voždovca ostvarila nova tri boda i već posle ovog kola ima šansu da se popne na treću poziciju na tabeli. Lazar Veselinović je bio apsolutni junak trijumfa "lala", pošto je prvo u šestom minutu na proigravanje Gaćinovića matirao golmana "zmajeva", a zatim i šest minuta pre isteka 90. postavio konačnoh 2:0 pogotkom sa bele tačke.

Prethodno je Josip Projić prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio asistenta kod prvog gola, posle čega je sudija pokazao na belu tačku. Vojvodina je za nijansu bila bolji protivnik u ovom meču i može se reći zasluženo ostvarila svoj sedmi trijumf u šampionatu.

Jelen Superliga Srbije, 17. kolo:

Subota

Javor - Donji Srem 0:0

Vojvodina - Voždovac 2:0

(Veselinović 6, 84(p))

OFK Beograd - Spartak 1:1

(Čavrić 68 - Novaković 80)

Rad - Novi Pazar 1:0

(Ožegović 88)

Jagodina - Crvena zvezda 0:2

(Mrđa 5, Milijaš 43)

Napredak - Radnički K. 16,00

Partizan - Radnički N. 17,00

Nedelja

Sloboda - Čukarički 14,30

Tabela: Crvena zvezda 38, Partizan 34(-1), Vojvodina 28, Jagodina 27, Radnički N. 25(-1), Čukarički 25(-1), Novi Pazar 25, Spartak 22, Napredak 20(-1), Voždovac 19, Sloboda 19(-1), OFK Beograd 18, Radnički K. 17(-1), Donji Srem 16, Javor 16, Rad 14.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA