Jojiću pet minuta u pobedi Dortmunda, treći uzastopni poraz Leverkuzena! (VIDEO)

"Milioneri" su ponovili dobru igru koju su prikazali i u Ligi šampiona i zabeležili pobedu. Leverkuzen ponovo razočarao svoje navijače

  • 0

Borusija Dortmund iskalila svoj bes zbog loše igre u prošlom kolu na Nirnbergu 3:0. Leverkuzen neočekivano poražen na svom terenu od Majnca 1:0. Verder spustio na zemlju Hamburger 1:0.

"Milioneri" su posle sjajne partije u Ligi šampiona protiv Zenita, nastavili u istom ritmu i u Bundesligi. Izabranici Jirgena Klopa su bez većih problema savladali Nirnberg na svom "Signa Iduna parku" i tako izbili na drugu poziciju na tabeli.

Posle prvog poluvremena u kome nije bilo golova, rekovalescent Mats Humels je u 51. minutu posle kornera naleteo na loptu, koju je golman gostiju samo odbio nakon sjajnog šuta glavom Roberta Levandovskog, i zakucao je u mrežu.

Nešto više od deset minuta kasnije poljski reprezentativac je povisio na 2:0 sjajnim udarcem po zemlji sa ivice šesnaesterca za svoj 15 gol u šampionatu.

Konačan rezultat postavio je Henrik Mkitarjan nakon lepog duplog pasa sa Hofmanom. Reprezentativac Srbije Miloš Jojić je odigrao poslednjih nešto više od pet minuta utakmice ušavši upravo umesto jermenskog internacionalca.

Bajer iz Leverkuzena priredio je neprijatno iznenađenje svojim navijačima neočekivano izgubivši od Majnca 1:o. Ovo je več treći uzastopni poraz "aspirindžija" u Bundesligi, koji su zato morali da prepuste drugu poziciju na tabeli timu iz Dortmunda.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Čupo-Moting u 37. minutu koji je pravom majstorijom savladao golmana domaćeg tima, postigavši gol petom.

Hamburger našeg Slobodana Rajkovića doživeo je prizemljenje posle visoke pobede nad Borusijom u prošlom kolu. Verder je minimalnim rezultatom zabeležio svoju prvu pobedu ove godine, a što je još važnije protiv jednog od konkurentata u borbi za opstanak u najvišem rangu u Nemačkoj.

Junuzović je u 19. minutu postigao pogodak za koji se ispostavilo da je bio i pobednički za njegovu ekipu. Slobodan Rajković je odigrao ceo meč za tim iz Hamburga, a upravo njemu je strelac pobegao kada je postigao gol.

Bundesliga, 23. kolo:

Petak

Herta - Frajburg 0:0

Subota

Borusija Dortmund - Nirnberg 3:0

(Humels 51, Levandovski 64, Mkitarjan 83)

Bajer Leverkuzen - Majnc 0:1

(Čupo-Moting 37)

Verder - Hamburger 1:0

(Junuzović 19)

Augzburg - Hanover 1:1

(Klavan 55 - Dijuf 21)

Ajntraht B. - Borusija M. 1:1

(Ter Štegen 52 a.g. - Rafael 24)

Bajern Minhen - Šalke 5:1

(Alaba 3, Roben 15, 28, 77. penal, Mandžukić 24 - Rafinja 64. autogol)

Nedelja

Hofenhajm - Vofzburg 15,30

Ajntraht F. - Štutgart 17,30

Tabela: Bajern Minhen 65, Borusija Dortmund 45, Bajer Leverkuzen 43, Šalke 41, Volfzburg 39(-1)...Hamburger 19, Frajburg 19(-1), Ajntraht B. 16.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA