Beogradski studenti o Mamiću: Nedostaje mu večiti derbi!

Studenti Fakulteta političkih nauka neplanirano su posetili stadion Dinama tokom studijskog putovanja u Zagrebu i upoznali gostoljubivog, raspričanog i nostalgičnog direktora kluba Zdravka Mamića

  • 0

U razgovoru sa gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, studenti Fakulteta političkih nauka iz Beograda komentarisali su lepotu glavnog grada Hrvatske. Na gradonačelnikovo pitanje šta to nisu stigli da vide na samom kraju studijskog putovanja, studenti su odgovorili: stadion Maksimir. Bandić je okrenuo broj telefona, i najavio direktoru Dinama Zdravku Mamiću da pripremi sve za posetu delegacije iz Beograda.

- Na Maksimiru su nas lepo dočekali, bili smo u Plavom salonu, u kom stoje osvojeni Dinamovi trofeji. Sa Mamićem smo se ispričali, govorio nam je o prošlim vremenima i kako mu nedostaje jugoslovenska liga. Naglasio je kako bi dobra zamena za nju bila regionalna liga. Inače, voli Beograd i često ga posećuje zbog prijatelja, a i zbog provoda - kaže Nemanja Radojević, student Fakulteta političkih nauka.

Direktor Dinama je studentima rekao da mu nedostaje derbi Crvena zvezda - Partizan, i da srpska liga koja postaje sve zanimljivija zbog dobrih partija ostalih klubova, poput Radničkog iz Kragujevca.

Posle razgovora o o fudbalskoj atmosferi u regionu, Mamić je sa studentima sišao na teren da bi se fotografisali, grupno a i sa svakim studentom pojedinačno što mu, kako kažu, nije bilo teško. Svi su na poklon dobili majice, koje su štampane povodom stogodišnjice od osnivanja kluba.

- Rekao nam je kako treba da dolazimo u Zagreb, naglašavajući da smo svi jedno jer smo donedavno bili jedna država. Nekako mi je delovao kao da se pitao "ko nas je to zavadio". Pohvalio je Beograd i naše gostoprimstvo - prenosi svoje utiske Ivan Ristić, takođe student FPN-a.

Prethodno su studenti bili u poseti kod predsednika Josipovića, ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske,  ambasadi Srbije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, predsedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu.. Maksimir je neplanirano upao na spisak znamenitosti Zagreba koje su budući politikolozi obliazili.

- Nije preterano spektakulatan osećaj, pošto je vrlo sličan srpskim stadionima, jedino što su tribine odvojene kao u Engleskoj. Unutrašnjost stadiona je sređena - kaže Ristić.

Pojedini studenti posle posete Maksimiru su naleteli i na Miroslava Mutu Nikolića, čiji je Radnički igrao utakmicu ABA lige protiv zagrebačke Cedevite.

(Telegraf.rs/B. Mekić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA