ITF priznao Kosovo, Srbija se žalila!

Na svetski dan tenisa na sajtu "Vorld tenis dej" među zastavama članica ITF-a našlo se i obeležije Kosova, ali je posle reakcije TS Srbije ista izbrisana

  • 0

Čelnici međunarodne tensiske organizacije (ITF) uvrstili su TS Kosova među 75 zemalja koje u ponedeljak obeležavaju svetski dan tenisa.

Na zvaničnom sajtu "Vorld tenis dej" postavljene su zastave svih zemalja po abecednom redu, među kojima se našlo i obeležije Kosova.

Iz Teniskog saveza Srbije brzo su reagovali na slučaj "Kosovo", posle čega je ova zastava obrisana, a broj zemalja na listi smanjen na 74!

- Iznenađeni smo ovim gestom iz ITF. Kosovo nije član niti ITF, niti Tenis Evrope, i zato je čudno što su to uradili. Prošle godine u Talinu je bilo glasanje po tom pitanju i odbijen je njihov zahtev za ulazak u međunarodne teniske forume. Imamo informaciju da zahtev Kosova neće biti na dnevnom redu sada u martu, na novoj sednici skupštine Evropske teniske organizacije. Svakako da računamo i na značajnu pomoć i međunarodni uticaj našeg predsednika, Vuka Jeremića - rekao je za "Novosti" generalni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

Sa Kosova poručuju da je njihov prijem u Tenis Evropu, a zatim i ITF, gotova stvar.

- U Estoniji je njih 26 bilo za prijem, 25 protiv, dok je 11 bilo uzdržanih. Time nije ispunjena dvotrećinska većina, kao uslov. Međutim, delegatima sa Kosova tada nije bilo dozvoljeno da se obrate skupštini i objasne razloge za prijavu za članstvo. Ali, sada je situacija drugačija, jer nam je Žak Dupre, predsednik Tenis Evrope, poslao pismo u kom kaže da će Kosovo dobiti priliku da kaže šta ima neposredno pre novog glasanja po pitanju prijema i nadamo se najboljem - poručeno je iz Teniske federacije Kosova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA