PONOS SRBIJE: Stankoviću dodeljena nagrada za doprinos fudbalu! (VIDEO)

- Sjajno je kada osvajate trofeje i nagrade dok igrate ali je čak i bolje kada ste nagrađeni i nakon igračkih dana. Pogotovo od nacije kakva je Irska - rekao je nekadašnji kapiten Srbije na svečanosti u Dablinu

  • 2

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković dobio je nagradu za igračke zasluge i ukupni doprinos fudbalu, koju dodeljuje Fudbalski savez Republike Irske.

Irci svake godine dodeljuju ovu nagradu inostranim fudbalerima, a ove je izbor pao na Stankovića, fudbalera sa najviša nastupa za reprezentaciju Srbije (103).

- Za mene je ovo jako važno. Sjajno je kada osvajate trofeje i nagrade dok igrate ali je čak i bolje kada ste nagrađeni i nakon igračkih dana. Pogotovo od nacije kakva je Irska - rekao je Stanković na svečanosti.

Na pitanje voditelja iz kojih italijanskih klubova pamti najbolje dane, Stanković je indirektno rekao da je u pitanju Inter.

- Morate dosta da se žrtvujete, ali nema poređenja sa osvajanjem Lige šampiona - dodao je naš as, koji je prokomentarisao i trenera Žozea Murinja.

- Znam ga veoma dobro i stvarno je "Poseban" i boriće se do samog kraja - nasmejao je Stanković prisutne, i potom se sa zajedno sa voditeljem podsetio utakmice sa Irskom, kada mu je na drugoj strani bio protivnik Roj Kin.

Srbija i Irska se nisu plasirale na Mundijalu u Brazilu, ali polažu velike nade u kvalifikacijama za EURO 2015. godine.

- Jako mi je žao što se Srbija nije plasirala na SP. Ali znam tim i igrače, imam vere u njih. Promene su napravljene u kvalifikacionom ciklusu, i nadam se da ćemo se plasirati na prvenstvo - dodao je Stanković.

Stanković je bio na svečanosti u Dablinu, a tri dana kasnije biće i gost na prijateljskoj utakmicu između Republike Irske i Srbije.

FS Irske do sada je ovu nagradu dodeljivao legendama evropskog fudbala Euzebiju, Mišelu Platiniju, Zbignjevu Bonjeku, Francu Bekenbaueru, Rudu Gulitu...

U karijeri Stanković je igrao za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter, sa kojima je osvojio 25 trofeja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA