Stojković duguje menadžeru 115.000 evra, s papirima pogrešio Grubor!

Menadžer Ijan Anderson tužio je srpskog golmana Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, koji je presudio u korist Engleza, što je potvrdio i sam Stojković

  • 4

Bivši golman Partizana a sada grčkog Ergotelisa, Vladimir Stojković, duguje svom bivšem menadžeru Ijanu Andersonu 115.000 evra.

Prema informacijama "Informera", engleski menadžer tužio je srpskog golmana Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, koji je presudio u korist Andersona. To znači da će Stojković morati da isplati novac, ili će biti suspendovan.

Ijan Anderson je bio menadžer Stojkovića 2010. godine, kada je branio boje Vigana, a tada engleski klub nije želeo da prati menadžersku proviziju. Srpski golman je morao da odradi naredna dva transfera sa Andersonom kako bi ovaj dobio svoj novac. Ipak, Stojković je mimo dogovora prešao u Partizan, zbog čega je tužen.

- Išli smo na nekoliko suđenja, on je ulagao žalbe, ali sam ja konačno dobio presudu Suda za sportsku arbitražu iz Lozane. On će taj novac morati da mi isplati jer je to najviša moguća instanca u sportu. Prema pravilima, FIFA ima pravo da zabrani Stojkoviću da igra za klub, pa čak i reprezentaciju ukoliko ne ispati dug koji mi duguje - rekao je Anderson navedenom listu.

Stojković je pojasnio zbog čega je izgubio spor.

- Tačno je da sam izgubio taj spor, i da ću morati da platim određenu sumu novca. Došlo je do grešaka u papirologiji, jer je generalni sekretar Partizana Darko Grubor poslao pogrešne papire. Stajalo je da sam ja igrač Partizana, a ja sam u tom trenutku bio na pozajmici. Anderson je to nekako iskoristio. Dobio me na pravdi Boga - objasnio je Stojković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA