Mitrović ućutkao Belgijance i pogurao Srbiju ka baražu!

Izabranici Radovana Ćurčića saladali mladu reprezentaciju Belgije rezultatom 3:0 u jednoj od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine. Dva gola postigao je Aleksandar Mitrović, a jedan Darko Brašanac

  • 10

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je svoje vršnjake iz Belgije rezultatom 3:0 u Levenu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj. Strelac dva gola bio je Aleksandar Mitrović, dok je jedan postigao Darko Brašanac.

Ovom pobedom se naša selekcija približila baražu i trenutno se nalazi na prvom mestu sa istim brojem bodovima kao Belgija, ali sa utakmicom manje.

Srbija je odigrala jednu sjajnu utakmicu, iskoristila slabosti protivnika i potpuno zasluženo zabeležila ubedljivu pobedu. Sve linije tima su dobro funkcionisale i svi momci zaslužuju čestitke, ali treba napomenuti da je blistao tandem Filip Kostić - Aleksandar Mitrović, koji je najzaslužniji za trijumf.

Naši momci su krenulo silovito od starta. Već u prvom minutu viđena je lepa akcija, ali je posle centaršuta Filipa Kostića, Aleksandar Mitrović bio u ofsajdu. Belgijanci su od samog početka nametnuli dosta visok ritam i presingom pokušavali da dođu do lopte, ali su srpski igrači igrali veoma zrelo i pametno.

U 11. minutu naša selekcija je stigla do prednosti. Kostić je sjajno izveo korner, a Mitrović glavom savladao Kozemana. Domaćin je od trenutka krenuo još ofanzivnije pa se izabranicima Radovana Ćurčića otvorio prostor za kontranapade, ali su oni uglavnom završavani na 30 metara od gola Belgije zbog poteza više.

Samo osam minuta posle gola, Srbija je imala novi korner i novu šansu, a akteri su bili isti. Kostić je centirao, a Mitrović je opet tukao glavom, ovoga puta u belgijskog golmana. Do kraja poluvremena, smanjio se intenzitet utakmice, a Belgija je imala dve dobre šanse posle prekida, ali je posle centaršuteva Azara naša odbrana dobro reagovala. Treba napomenuti da je naš štoperski tandem Vitas-Spajić sjajno funkcionisao tokom prvog dela igre.

Na početku drugog poluvremena domaća ekipa je imala sjajnu šansu. Spajić je napravio veliku grešku, ali je šut Batušaija sjajno odbranio Dmitrović. Ova prilika kao da je probudila naše fudbalere, koji su se trgli i u narednih tri minuta rešili pitanje pobednika.

Prvo je u 53. minutu Miloš Jojić sjajno prošao po desnoj strani, centrirao, a Darko Brašanac sjajnim ubacivanjem iz drugog plana i udarcem glavom pogodio mrežu i tako postigao prvenac u dresu mlade reprezentacije. Samo tri minuta kasnije Srbija je imala već tri gola prednosti, a ponovo je uspela saradnja Kostić-Mitrović.

Posle jedne greške Belgijanaca na sredini terena, Kostić je sjajno centirao sa leve strane, a Mitrović sačekao loptu na drugoj stativi i postigao svoj četvrti gol u ovim kvalifikacijama. Belgija je do kraja utakmice pokušavala da dođe makar do počasnog gola, ali nije bilo značajnih uzbuđenja pred golom Dmitrovića. Naši momci su utakmicu rutinski priveli kraju.

GRUPA 10:

Severna Irska - Italija 0:2

(Rugani 59, Trota 89)

Belgija - Srbija 0:3

(Mitrović 11, 56, Brašanac 53)

Tabela:Srbija 13, Belgija 13 (+1), Italija 12, Kipar 6, Severna Irska 4 (+1).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaa

    5. mart 2014 | 20:18

    Kakva igracina moze da postane ovaj Mitar. Vec sada je zver ali ako ae pravilno bude razvijao moze da eksplodira. Podseca me na Drogbu stilom igre,jak je kao zemlja. Pamet u glavu Mitre pa da konacno resimo buducnost reprezentacije sto se napada tice!

  • patriota

    5. mart 2014 | 20:06

    Bravo momci

  • Zivela Rusija

    5. mart 2014 | 20:17

    Bravo majstori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA