SREĆAN ROĐENDAN: FK Vojvodina slavi vek postojanja (FOTO)

Na današnji dan pre tačno 100 godina osnovan je fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada * Proslava počinje danas, a svečana ceremonija biće 20. maja kada će na ''Karađorđu'' gostovati Slavija iz Praga, tim od kojeg je Voša 1914. godine uzela dresove

  • 5

Srećan rođendan! Na današnji dan pre tačno 100 godina osnovan je fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada, treći najstariji klub u Srbiji posle OFK Beograda i Javora, a osnovali su ga učenici Velike pravoslavne srpske gimnazije, kao i ugledni Novosađani iz tog vremena.

Posle rata 1914. godine studenti su iz Praga doneli komplet Slavijinih dresova koji su i danas ostali zaštitni znak novosadskog kluba, a upravo protiv Slavije Voša će 20. maja odigrati prijateljsku utakmicu u čast veka postojanja, kada će i biti centralna proslava.

Proslava rođendana počinje danas kada će najpre biti otkrivena spomen ploča u Temerinskoj 12, gde je Vojvodina i osnovana, a prisutnima će biti poslužena torta od 100 kilograma, kao i 100 litara šampanjca. dan kasnije, odnosno u petak, biće održan besplatan koncert ispred ''Spensa''.

Svoj prvi susret Vojvodina je odigrala iste godine protiv Šajkaša i dobili su rezultatom 5:0, a prvi međunarodni bio je protiv engleske mornarice 1921. godine, a novosadska ''Stara dama'' je slavila rezultatom 5:2. Podsetimo, stadion ''Karađorđe'' je izgrađen 1924. godine.

Čestitke Vojvodini stigle su sa svih strana, a prednjačili su nekadašnji fudbaleri i treneri kao što su Krasić, Kačar, Kosanović, Ljupko Petrović i drugi. Takođe, čestitkama su se pridružili i klubovi iz nekadašnje SFRJ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadinac

    6. mart 2014 | 10:58

    Cestitke! Samo napred, Vošo!

  • Ivanjica

    6. mart 2014 | 12:17

    Srećan rođendan!

  • Delija

    6. mart 2014 | 12:54

    Srećan rođendan Voši od srca. Napomena: Vošo ne dozvoli više Partizanu da Vas uništava. Vojvodina je brend pokrajine a i Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA