Dankan rasplakao Lebrona, Durent upoznao Muhameda Alija (VIDEO)

U reprizi prošlogodišnjeg finala San Antonio naneo najteži poraz Majamju ove sezone * Oklahoma izgubila i pored 34 poena Durenta * Lejkersi poraženi od Klipersa 48 razlike

  • 0

Košarkaši San Antonija nisu mogli da obuzdaju sreću na terenu posle ubedljive pobede nad dvostrukim NBA šampionom Majamijem na domaćem terenu, u reprizi finala od prošle godine - 111:87.

Ovo je bio prvi susret Sparsa i Majamija u San Antoniju posle legendarnih sedam finalnih mečeva iz prethodne sezone. Dvorana je bila rasprodata, a atmosfera na terenu dovedena do usijanja. Vikalo se na sudije, ali i na igrače u najtežem porazu šampiona ove sezone.

- Trebaju nam ovakve utakmice. Pričali smo o ovome tokom čitave sezone. Protiv timova iz top 4 imamo loš skor. Možda 1-8 ili 1-10. Ali, ovo je jedna od onih pobeda koje te guraju dalje - rekao je Đinobili posle meča u kojem je najefikasniji u domaćem timu bio veteran Tim Dankan sa 23 poena i 11 skokova.

Toni Parker je ubacio 17, njegov saigrač iz reprezentacije Diao 16, dok je Leonard dodao 11. S druge strane u ekipi Majamija Boš je ubacio 24, Džejms 19, a Vejd 16 poena.

Iako je neposredno pred meč sa Finiksom upoznao Muhameda Alija Kevin Durent nije imao sreće na terenu. Daleko od toga da je igrao loše. Postigao je 34 poena, ali je Džerald Grin za nijansu bio bolji i sa 41 poenom doneo pobedu Sansima protiv Oklahome rezultatom 128:122.

Makif Moris je ubacio 24, uključujući dva slobodna bacanja na 24 sekunde pre kraja, dok je Dragić ubacio 22 poena, ali čak šest od poslednjih 12 Finiksa.

Rekord sezone postigao je i skoro oporavljeni Rasel Vestbruk koji je za dva poena bio bolji od Durenta. Ubacio je 36, ali je imao i po devet asistencija i skokova. Ibaka je dodao 18, a Batler 14 poena.

Klipersi su gazde Los Anđelesa pošto su u gradskom derbiju deklasirali Lejkerse rezultatom 142:94. Čak osmorica košarkaša imali su dvocifren učinak, a prednjačili su Kolinson sa 24 i Grifin sa 20 bačenih poena. Kod Lejkersa bolji od ostalih bio je Pau Gasol sa 21 ubačenim poenom.

NBA, rezultati:

LA Lejkersi - LA Klipersi 94:142

Finiks - Oklahoma 128:122

San Antonio - Majami 111:87

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA