Partizanovi košarkaši poručili: Nema predaje!

Crno-beli košarkaši svesni da su odigrali možda i najbolji meč u drugoj fazi Evrolige i poručuju da se, sve dok postoji i teoretska šansa za plasman u četvrtfinale, neće predavati

  • 2

Jedan od junaka Partizanove pobede protiv minhenskog Bajerna, Aleksandar Pavlović, izjavio je da se njegov tim neće predavati sve dok budu postojale teoretske šanse za prolazak u narednu fazu Evrolige.

Crno-beli su u ''Beogradskoj areni'' pobedili Bajern rezultatom 70:55 i sačuvali nadu za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

- Znali smo da će biti teško, Bajern igra na granici faula, agresivno na plejmejkerima, gde smo najdeficitarniji. Dobro smo odgovorili na njihov pritisak. Igraćemo maksimalno dok god budu postojale šanse da prođemo dalje - izjavio je Pavlović posle meča i dodao:

- Ako budemo ovako igrali i sa oporavljenima Bogdanovićem i Bertansom, biće to zaista dobro. Moramo svaki meč da shvatimo ozbiljno i odigramo angazovano svih 40 minuta - poručio je Pavlović i zahvalio navijačima na sjajnoj podršci.

Centar Partizana Dejan Musli istakao je da su on i saigrači ostvarili važnu pobedu, pre svega na psiholoskom planu.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv jakog protivnika sa odličnim trenerom. Znamo da su nam šanse za prolaz u četvrtfinale minimalne, ali nikad se ne zna - rekao je Musli.

Tarens Kinzi je naveo da Partizan nastavlja u istom ritmu.

- Nemamo šta da slavimo, svaka pobeda je uspeh za ovaj tim. Idemo u svaki naredni meč da pokušamo da dobijemo - poručio je Kinzi.

Milenko Tepić je konstatovao da su crno-beli protiv Bajerna čitav meč kontrolisali i igru i rezultat.

- Znali smo da će treća četvrtina biti teška i da će Bajern u tom periodu pokušati da se vrati u utakmicu. Dobro smo odreagovali i zasluženo došli do uspeha. Glavni cilj je da ekipa pobeduje, ja se osećam bolje posle oporavka od povrede, a nadam se da to pokazuju i moje igre na terenu - zaključio je Tepić.

Košarkaši Partizana u 10. kolu Top 16 Evrolige gostuju 13. marta moskovskom CSKA.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brunox

    7. mart 2014 | 09:27

    Mozemo mi to...

  • Marko

    7. mart 2014 | 22:56

    Sad neka mi dodju pametnice koje su pricale da su Sasa i Tepic propali igraci. Ova dva momka su pokazala zasto su dovedena. Realno sada imamo tim u kome 5 igraca moze da da dvocifren broj poena lagano. To su Kinzi, Pavlovic, Tepic, Lovernj, Bogdanovic. Jos kad se Berta ubaci to je tim koji nema ravnog u ABA ligi. Samo uporedite Pavlovica sa bilo kojom Zvezdinom trojkom u ovom trenutku i sve ce vam biti jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA