Žigićev gazda osuđen na šest godina zatvora!

Karson Jeung proglašen je krivim za pranje 93 miliona dolara preko pet bankovih računa, a sudija je odlučio da njegovim primerom pošalje jaku poruku organizovanom kriminalu u Hong Kongu

  • 0

Vlasnik Birmingema, u kome igra Nikola Žigić,  Karson Jeung osuđen je na šest godina zatvora zbog pranja novca, odlučio je sud u Hong Kongu. Biznismen je osuđen zbog pranja 93 miliona dolara preko pet bankovnih računa.

Sudija Daglas Jau rekao je da će ova kazna uputiti jaku poruku organizovanom kriminalu u ovom južnokineskom gradu.

- Integritet bankovnog sistema je od ogromnog značaja za Hong Kong kao međunarodnog finansijskog centra. Zakon će se zato svom snagom obračunati sa kriminalom - rekao je sudija Jau.

Jeung je uhapšen 2011. godine pod optužbom za pranje novca, dve godine pošto je otkupio akcije Birmingema. On je u ponedeljak proglašen krivim. Sudija je rekao da je osuđeni Jeung član organizovane kineske kriminalne grupe trijada Vo Hop To. Jeung je ogroman novac investirao u kockarsku industriju Makaua.

Honkoški biznismen je preuzeo kontrolu nad akcijama Birmingema 2009, kada ga je otkupio za 130 miliona dolara od Dejvida Salivana i Dejvida Golda, koji su sada suvlasnici Vest Hema.

Sud će sledećeg meseca odlučiti kolika će imovina biti oduzeta Jeungu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA