Junajted iskalio bes u Birmingemu, kanonada Čelsija protiv Totenhema! (VIDEO)

Crveni đavoli slavili na gostovanju protiv VBA rezultatom 3:0, a strelci su bili Fil Džons, Vejn Runi i Deni Velbek

  • 0

Mančester junajted je zabeležio veoma bitnu pobedu. Izabranici Dejvida Mojesa su u premijernom meču 29. kola Premijer lige savladali na gostovanju VBA rezultatom 3:0. Sa druge strane trenutno prvoplasirani Čelsi bio je ubedljiv protiv Totenhema 4:0.

Ovo je druga vezana pobeda crvenih đavola u engleskom šampionatu, a ovaj trijumf ostavlja nadu navijačima Junajteda da ipak možda mogu da se dokopaju četvrtog mesta i Lige šampiona. Mančester je tokom svih devedeset minuta bio bolja ekipa i u potpunosti zasluženo slavio.

Fil Džons je u 34. minutu doveo svoju ekipu u vođstvo posle centaršuta Robina Van Persija. Prednost ekipe sa Old Traforda duplirao je Vejn Runi na asistenciju Rafaela u 65. minutu, da bi konačan rezultat rezultat postavio Deni Velbek osam minuta pre kraja meča.

Londonski derbi između Čelsija i Totenhema pripao je "plavcima" 4:0, koji već četiri godine ne znaju za poraz od "pevaca" u svim takmičenjima u kojima su se susretali. Posle mršavih 0:0 na poluvremenu,  Murinjova mašinerija je pravom kanonadom zasula mrežu gostiju u drugih 45 minuta.

Samjuel Eto, koji je uhvaćen pre meča kako "šmrče" nešto, načeo je protivnika u 56. minutu, a interesantna je  bila njegova proslava gola kojom je aludirao na nedavne rasprave o tome koliko je star.

Domaćinu je posao olakšao Junas Kabul kada je tri minuta nakon Etoovog gola napravio prekršaj za najstrožu kaznu i dobio crveni karton. Penal je iskoristio Eden Azar i meč je već u tom trenutku bio rešen.

Na kraju je Demba Ba koji retko dobij priliku da igra ove sezone pokazao koliko je fantastičan napadač postigavši dva gola za za manje od 1oo sekundi kojima je postavio konačan rezultat. Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su standardno dobro svih 90 minuta za Čelsi.

Premijer liga 29. kolo:

Subota:

VBA - Mančester junajted 0:3

(Džons 34, Runi 65, Velbek 82)

Kardif - Fulam 3:1

(Kolker 45+2, 67, Riter 71 a.g. - Holtbi 59)

Kristal Palas - Sautemtpon 0:1

(Rodrigez 37)

Čelsi - Totenhem 4:0

(Eto 56, Azar 60(p), Demba Ba 88, 89 - c.k. Kabul 59)

Mančester Siti - Aston Vila odloženo

Tabela: Čelsi 66, Liverpul 59 (-1), Arsenal 59 (-1), Mančester Siti 57 (-3), Totenhem 53 (-1)...Kardif 25, Sanderlend 24 (-3), Fulam 21.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA