Zašto nijedna televizija u Srbiji nije prenosila osvajanje bronze Ivane Španović?

Hoće li oni kojima su "najvažniji gledaoci" konačno shvatiti da šampione kakva je Ivana moraju da prate na svakom takmičenju?

  • 17

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani u Poljskoj, ali prava je šteta što je mali broj gledalaca mogao da vidi ovaj uspeh!

Zato što nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom nije prenosila finale skoka udalj!!!

Prava je sramota, pre svega za državnu televiziu RTS, što se nije smoglo snage da se prenosi uživo bar finale skoka udalj, u kome je Ivana Španović stigla do bronze na Svetskom prvenstvu u dvorani.

Ovo je bruka ne samo za javni servis, već i za ostale televizije poput Prve, Pinka, B92, a zatim i ostalih koje po svojoj vokaciji prenose samo sport  poput Sport kluba i Arene!

Na konferenciji povodom osvojene bronzane medalje Ivane Španović, predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović je prokomentarisao odluku naših televizija da ne prenose Svetsko prvenstvo:

- Zaista sam razočaran. Inače je slučaj da se takmičenja naših atletičara ne prenose. I ovom prilikom apelujem na sve televezije da prenose naše atletičare. Nisu tu samo Ivana Španović i Asmir Kolašinac. Srbija ima preko 15 atletičara koji mogu da donesu medalju našoj zemlji - rekao je Jevrosimović.

Srbija je po prvi put u prilici da stvarno dobije istinske atletske šampione, takmičare koji će donositi medalje sa Olimpijskih Igara, Svetskih i Evropskih prvenstava i koji će našu atletiku postaviti u epicentar sveta!

A to ljubitelji atletike i sporta nisu mogli da vide osim na HRT 2 i RAI sport!

A mi? Mi ćemo se i dalje busati u grudi kako smo zemlja sporta, a na televizijama će se uglavnom gledati utakmice koje se nalaze na kladioničarskim tiketima građana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(D. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radasin od Babusnicu

    10. mart 2014 | 20:25

    Veoma je bitno da stalno prenose Djokovica, od koga me bole usi.

  • Nislijka

    10. mart 2014 | 23:17

    I kako onda RTS trazi da se plati pretplata kad ovako nesto ne prenose? A prenose razne drn zvrc fudbalske lige, uzas od televizije...

  • Pavle

    10. mart 2014 | 21:06

    Cestitke tebi Ivana. Zao mi je sto se ne prezivas Djokovic mozda bi te pratile medijske kuce bar zbog prezimena.Kada bi samo polovinu medijske paznje posvetile tebi koliko su Djokovicu imala bi i ti mnogo para i slave. A najvise me nerviraju oni koji se stekaju uz Nola , a mnoge sportiste poput tebe ne vide. Samo napred bravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA