Novak najbolji EX YU sportista, ispred Dražena Petrovića!

U prvih deset u ovom izboru, koji je pokrenuo crnogorski radio Tivat, nalaze se još Miroslav Cerar, Mate Parlov, Monika Seleš, Jasna Šekarić, Dragan Džajić i Leon Štukelj.

  • 16

Najbolji srpski teniser, ali i najbolji naš sportista svih vremena Novak Đoković, izabran je za najboljeg sportistu sa prostora bivše Jugoslavije.

Anketu je pokrenuo crnogorski radio Tivat, a Đoković je dobio 161 glas, ostavivši ispred sebe dvoje Hrvata, košarkašku pokojnu legendu Dražena Petrovića i skijašicu Janicu Kostelić.

Zanimljivo je da je u prvih deset u ovom izboru i Dragan Džajić, legenda Zvezde i fudbala, a tu su još Miroslav Cerar, Mate Parlov, Monika Seleš, Jasna Šekarić i Leon Štukelj.

Glasalo se po sistemu, odabiranja deset sportista od kojih najboljem ili najboljoj pripada 12 poena, drugom 10, trećem 8, četvrtom 7, pa sve do jednog poena, a os srpskih medija glasove su dali SOS kanal, Sportski žurnal i Sport.

Glasovi su stigli iz svih država nastalih na prostoru SFRJ, a glasali su novinari iz: SOS kanal (Srbija), RTV (Makedonija), Sport (Srbija), Dnevne novine (Crna Gora), Slobodna Dalmacija (Hrvatska), T-potal (Hrvatska), Index (Hrvatska), Vijesti (Crna Gora), Sportski žurnal (Srbija), OBN (Bosna i Hercegovina), SportSport (BiH) Delo (Slovenija), B92 (Srbija), Dnevni Avaz (Bosna i Hercegovina), Ekipa (Slovenija), Televizija Crne Gore (CG), Ekipa (Makedonija), Dan (Crna Gora) i organizator Radio Tivat (Crna Gora)

Tabela:

1. Novak Đoković 161

2. Dražen Petrović 125

3. Janica Kostelić 125

4. Miroslav Cerar 107

5. Mate Parlov 95

6. Monika Seleš 45

7. Jasna Šekarić 44

8. Dragan Džajić 40

9. Leon Štukelj 32

10. Veselin Vujović 30

...

18. Milorad Čavić 13

...

20. Dragan Kićanović 11

21. Dejan Savićević 11

22. Aleksandar Đorđević 8

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aplio

    10. mart 2014 | 14:31

    HR-leči se,!!!

  • vladooo

    10. mart 2014 | 15:22

    Najbolji kosarkas koji je postojao iz evrope (DO SAD GA JOS NIJE NIKO PRETEKAO PO NAGRADA I OSVOJENIM STVARIMA)a igrao u NBA je Predrag Stojakovic .

  • BgPetar

    10. mart 2014 | 16:50

    Apsolutno i zasluzeno najbolji je NOVAK,vi pricajte sta hocete!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA