LIGA ŠAMPIONA: Siti nije dorastao Barsi, PSŽ posle preokreta slavio! (VIDEO)

Barselona je pobedom od 2:1 pečatirala prolaz u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja, sedmi put zaredom, a istim rezultatom je slavila i francuska ekipa protiv Bajer Leverkuzena

  • 1

Barselona i Pari Sen Žermen su četvrtfinalisti Lige šampiona! Šampioni Španije i Francuske uspeli su da sačuvaju rezultat iz prvih utakmica, i da zapravo povećaju ukupan rezultat u dvomeču osmine finala.

Oba meča, u Barseloni i Parizu, završeni su identičnim rezultatom - 2:1! Takođe, obe gostujuće ekipe su sa desetoricom igrali završnice utakmica.

Barselona - Mančester Siti 2:1 (prvi meč 2:0)

(Mesi 67, Alveš 90+1 - Kompani 89, Zabaleta c.k.78)

Mnoge navijače je oduševilo prisustvo Andreasa Inijeste, koji je bio na terenu i pored toga što je nedavno imao porodičnu tragediju. Njegova žena je imala spontani pobačaj.

Kapitensku traku Barselone umesto Pujola poneo je Ćavi, kom je ovo bio 161. nastup u evropskim takmičenjima, čime se izjednačio sa legendom Milana, Klarensom Sedorfom. Ispred njih je samo još jedan čuveni igrač "rosonera" Paoo Maldini.

Siti je nosio breme pritiska da juri rezultat, ali jurišanje nije bilo vidljivo na terenu. Naprotiv, iako je utakmica bila otvorena, Barselona je imala mnogo bolje šanse. Nejmar je bio prilično raspoložen, čak je i zastresao mrežu, ali su sudije to ipak poništile zbog veoma diskutabilnog ofsajda.

U prvih pola sata, tri fudbalera Sitija su dobili žute kartone - Fernandinjo u devetom, Kolarov u 23. i Zabaleta u 30. minutu. Engleska ekipa nije imala nijednu kontru, a jedini pošten napad je bio kada je Nasri pucao direkt u Valdesa.

U nastavku je bilo mnogo više prilika. Umesto Aguera (koji je izgleda povređen) je ušao Edin Džeko koji je par puta bio prilično agresivan, ali gola opet nije bilo. Na drugoj strani je najbliži bio Mesi, koji je u 51. minutu pogodio stativu.

Ipak, Argentinac konačno postiže gol koji se osećao već neko vreme u mreži Sitija. Leskot je pogrešio, a Mesi je lako savladao Harta, za svoj osmi gol na pet mečeva u najjačem evropskom takmičenju.

Nije tu kraj statistici: Ovim pogotkom, Leo Mesi je postavio nov rekord - to mu je bio 67. put, igrajući za jedan klub, da je zatresao mrežu u Ligi šampiona, čime je prevazišao slavnog Raula.

Osim ofsajda u prvom poluvremenu, usledio je novi sporni momenat, kada je Džeko pao u kaznenom prostoru posle faula Pikea. Veoma burno je protestvovao Zabaleta, zbog čega je dobio žuti karton po drugi put, tako da je engleska ekipa ostala sa igračem manje od 78. minuta.

Kompani je u 89. minutu uspeo na kratko da izjednači rezultat...

...ali je Dani Alveš u zasutavnom vremenu postavio konačan rezultat.

BARSELONA: Valdes, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Ćavi, Buskets, Fabregas (Roberto od 86.), Nejmar (Sančez od 80.), Mesi, Inijesta.

MANČESTER SITI: Hart, Zabaleta (c.k. 78), Kompani, Leskot, Kolarov, Fernandinjo, Ture, Milner, Silva (Negredo od 72.), Nasri (Navas od 75.), Aguero (od 46. Džeko).

Pari Sen Žermen - Bajer Leverkuzen 2:1 (prvi meč 4:0)

(Markinjos 13, Laveci 54. - Sem 6, Kan c.k.)

Svi su bili svesni da je Bajer samo mogao da priželjkuje čudo protiv veoma raspoloženih fudbalera francuske ekipe, koji su se ozbiljno namerili na završnicu Lige šampiona.

Ipak, meč nije krenuo očekivano, jer je u šestom minutu, Sidni Sem glavom iz neposredne blizine uspeo da postigne gol.

Šok terapija je delovala na "svece", koji su odgovorili sedam minuta kasnije, kada je za izjednačenje pogodio Markinjos! Opet je mogao Bajer do vođstva, kada je Rolfes imao priliku da šutira penal. Na mestu je ipak bio golman Sirigu.

U drugom poluvremenu je tačku stavio Laveci, konkretno u 54. minutu. Od tog momenta, iz igre izlaze udarne igle Laveci, Ibrahimović i Kavani, a šanse dobijaju Lukas, Menez i Kamara.

Drugi žuti karton je dobio Kan u 68. minutu, tako da svi mogući snovi o četvrfinalu Lige šampiona su definitvno pali u vodu.

PARI SEN ŽERMEN: Sirigu, Dinje, Silva, Markinjos, Žale, Kabaj, Rabio, Pastore, Laveci (Moura od 62.), Kavani (Kamara od 85.), Ibrahimović (Menez od 72.)

BAJER LEVERKUZEN: Leno, Donati, Volšid, Toprak, Gvardado, Rajnarc (Vagener od 78.), Kan, Rolfes, Sem (Brant od 67.), Kastro (Min Son od 67.), Derdijok.

Rezultati:

Utorak:

Bajern Minhen - Arsenal 1:1

(Švajnštajger 55 - Podolski 57)

Atletiko Madrid - Milan 4:1

(Dijego Kosta 3, 85, Turan 40, Garsija 71 - Kaka 27)

Sreda:

Barselona - Mančester Siti 2:1 (prvi meč 2:0)

Pari Sen Žermen - Bajer Leverkuzen 2:1 (4:0)

18. mart:

Real Madrid - Šalke (6:1)

Čelsi - Galatasaraj (1:1)

19. mart:

Mančester Junajted - Olimpijakos (0:2)

Borusija Dortmund - Zenit (4:2).

Žreb četvrtfinalnih parova Lige šampiona biće održan u Nionu 21. marta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA