Đoković pritisnuo RESTART!

Verovao sam da mogu da se vratim u meč. Drugi set je bio sasvim druga priča. Rekao sam sebi da je to početak meča - rekao je srpski teniser po završetku duela sa Marinom Čilićem

  • 1

Novak Đoković je trijumfom posle tri seta nad Marinom Čilićem obezbedio sebi učešće u četvrtfinalu Mastersa u Indijan Velsu. Srpski teniser je nakon meča pohvalio je protivnika za odličnu partiju u prvom periodu.

- Bio sam smiren i sabran bez obzira na stanje  na semaforu. Jednostavno sam morao da prihvatim činjenicu da je bolje započeo meč od mene. Bio je agresivan i uopšte nije grešio, a servisi su mu bili brzi i precizni. Nisam moga da uradim ništa i bio sam primoran da se povučem - rekao je Đoković i dodao da je u drugi set ušao kao da je tek početak duela.

- Verovao sam da mogu da se vratim u meč. Drugi set je bio sasvim druga priča. Restartovao sam se i rekao sebi da je to početak meča. Potpuno sam zaboravio na prvi set i drugi i treći su bili prilično dobri. Imao sam intenzitet kome stremim i nadam se da ću ga zadržati.

Posle velike seče favorita u uvodnim kolima na turniru sada kao glavni pretendenti na titulu jurišaju upravo drugi reket sveta, kao i nekadašnji broj jedan Rodžer Federer. Srpski teniser će pokušati da osvoji svoju treću titulu u Indijan Velsu, ali svestan je da to neće biti lako.

- Morate da prihvatite činjenicu da svi napreduju. Svi oni žele da budu bolji i pobede top igrače poput vas. To je još jedan razlog za naporno treniranje, napredak i borbu protiv ovih momaka. Teško je u ovom trenutku za bilo kog igrača da ostane u vrhu. Svestan sam toga, ali s pozitivne strane, to je dobro za sport kada imate druge igrače koji osvajaju velike turnire - rekao je drugi igrač na ATP listi.

Đokovića u narednoj rundi očekuje duel protiv Žilijena Benetoa, a u slučaju pobede u polufinalu bi išao na boljeg iz duela između Džona Iznera i Ernesta Gulbisa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I.D.OBRENOVAC

    13. mart 2014 | 14:10

    Samo me brine od svih ovih u njegovom delu zreba ISNER! On mu ne lezi! Ali je DjOLE mnogo jak pa nece biti problema!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA