Nataša Kovačević i Zvezda pokrenuli fondaciju!

Ubuduće će fondacija pomagati sportistima sa zdravstvenim problemima i pružati im mogućnost za bolji razvoj

  • 2
Nataša Kovačević i Nebojša Čović Foto: Telegraf

Košarkaški klub Crvena zvezda i bivša igračica crveno-belih Nataša Kovačević osnovali su danas fondaciju koja će pomagati sportistima sa zdravstvenim problemima i pružati im mogućnost za bolji razvoj.

- Ideju za osnivanje fondacije pokrenuo je menadžer Lućano Kapikjoni, a košarkaški klub Crvena zvezda na čelu sa Nebojšom Čovićem podržao je akciju i zahvalna sam im na tome. Humanog je karaktera i cilj je da se sportisti bolje razvijaju i da se pruži pomoć onima koji imaju zdravstvene probleme. Uz to želimo da popularazujemo ženski sport - rekla je Kovačevićeva na konferenciji za medije na Malom Kalemgdanu.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da ova fondacija predstavlja novinu i dodao kako se nada da će se razviti do nivoa koji je potreban.

- Ono što obećamo, mi ćemo i uraditi. O Natašinom herojstvu je suviše govoriti i ona je savršen primer kako se treba izboriti sa problemima. Ne gledamo to samo sa aspekta srpskog sporta, već i u regionu i šire. Imamo značajan interes da i ženski košarkaški klub vratimo na staze stare slave, koji je jedan od najtrofejnih timova u staroj Jugoslaviji - rekao je Čović.

Košarkaški menadžer Lućano Kapikjoni istakao je da će ova vest dopreti do svih igrača na svetu i da će podržati akciju.

- Bio sam ovde mnogo puta i doživeo zanimljive trenutke, ali nažalost Nataša je imala nesreću i hteli smo da uradimo nešto pozitivno. Nataša je jaka dama i najzanimljiviji sportista kojeg sam upoznao u karijeri. Cilj ove fondacije je da uradimo nešto što u košarci nedostaje, pomognemo igračima i da ih zaštimo u slučajevima kao što je ovaj - zaklučio je Kapikjoni.

Nekadašnja košarkašica Partizana, Voždovca, Crvene zvezde i Ðera završila je karijeru posle saobraćajne nesreće septembra prošle godine, a zbog teških povreda lekari su morali da joj amputuraju donji deo noge.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA