LIGA EVROPE: Srpska Benfika pokorila London! (VIDEO)

U derbiju osmine finala Lige Evrope, Benfika savladala ekipu Totenhema na Vajt Hart Lejnu rezultatom 3:1

  • 1

U premijernim mečevima osmine finala Liga Evrope, Valensija je pobedila u gostima Ludogorec sa 3:0, Porto je minimalnim rezultatom slavio protiv Napolija, dok je meč između Bazela i Salcburga završen bez golova.

Bajka bugarskog Ludogoreca polako se bliži kraju. Tim koji je u prošloj rundi takmičenja izbacio Lacio, poražen je na domaćem terenu od španske Valensije rezultatom 3:0.

Gosti su poveli posle samo pet minuta golom Baragana posle prekida. Imala je domaća ekipa priliku da se u potpunosti vrati meč, jer je u 24. minutu isključen Sejdu Kejta zbog skrivljenog penala, ali je Bežjak promašio najstrožu kaznu.

Valensija je i sa igračem uspela da još dva puta postigne pogodak preko Kartabia i Senderosa.

Fudbaleri Napolija poraženi su na gostovanju od Porta minimalnim rezultatom, pa će i pored poraza imati šansu da na domaćem terenu izbore prolaz dalje. Jedini pogodak postigao je  Džekson Martinez u 57. minutu.

U utakmicama koje su odigrane u kasnijem terminu, Benfika je pobedila Totenhem sa 3:1, Juventus i Fiorentina su remizirali 1:1, AZ (Gudelj odigrao svih devedeset minuta) je bio bolji od Anžija minimalnim  rezultatom, Lion od Plzena 4:1, dok je Betis pobedio Sevilju sa 2:0 u gradskom derbiju.

Benfika je još jednom pokazala ove sezone koliko je ozbiljna ekipa i oborila rekord Lige Evrope. Portugalska ekipa je savladala favorizovani Totenhem sa 3:1 i tako ostvarila 11. vezanu pobedu i nanela najteži poraz domaćinu na njihovom terenu. Junak ove pobede je Luizao koji je postigao dva gola, dok je jedan gol dao Rodrigo.

Počasni pogodak za domaću ekipu postigao je na veoma efektan način iz slobodnog udarca Kristijan Eriksen. Devedeset minuta u ekipi Žorža Žesusa odigrali su Ljubomir Fejsa i Lazar Marković, 66 minuta na terenu proveo je Miralem Sulejmani, dok je Filip Đuričić utakmicu odgledao sa klupe.

Juventus nije uspeo da drugi put u pet dana savlada Fiorentinu. Posle trijumfa u okviru Serija A, Stara dama je ovogu puta remizirala sa gostima iz Firence. Domaća ekipa je došla u prednost već u trećem minutu preko Arturo Vidala, ali je izjednačenje ekipi Vićenca Montela doneo Mario Gomez deset minuta pre kraja.

Liga Evrope 1/8 finala:

Bazel - Salcburg 0:0

Porto - Napoli 1:0

(Džekson Martinez 57)

Ludogorec - Valensija 0:3

(Baragan 5, Kartabia 34, Senderos 59)

AZ - Anži 1:0

(Johanson 31)

Juventus - Fiorentina 1:1

(Vidal 3 - Gomez 80)

Lion - Plzen 4:1

(Fofana 12, 70, Laćazet 53, Muemba 61 - Horava 3)

Sevilja - Betis 0:2

(Baptistao 15, Sevilja 77)

Totenhem - Benfika 1:3

(Eriksen 64 - Rodrigo 30, Luizao 58, 84 )

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crnogorac

    14. mart 2014 | 07:33

    Vise nece biti Srpska otisao Matic,a sad ce i Markovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA