NBA: Tander gazio Lejkerse! Durent se približava Džordanu... (VIDEO)

Oklahoma produžila dubiozu ekipe iz Los Anđelesa, a pobede prethodne noći su ostvarili Atlanta i Čikago. Miroslav Raduljica ponovo nije ulazio u igru

  • 0

Jedina potrebna reč za opis pobede Oklahome nad Lejkersima je - dominacija! Ekipa iz Los Anđelesa doživela je još jedan u nizu ubedljivih poraza, pošto je Tander bio neumoljiv - 131:102.

Oklahoma je priredila odličnu partiju za osvetu Lejkersima, a ključna je bila treća četvrtina, u kojoj je pobednička ekipa ubacila čak 41 poen, i napravila prednost od 25 razlike.

Tandem koji je vodio Tander do pobede, 48. u sezoni, bili su Rasel Vestbruk i Kevin Durent. Obojica su upisali po 29 poena, s tim da je Vestbruk dodao i devet asistencija. Odličan je bio Serž Ibaka sa 15 poena, 13 skokova i čak sedam blokada.

Među poraženima su se najviše istakli Džodi Miks sa 19, Kent Bejzmor sa 16 i Pau Gasol sa 14 poena.

Kuriozitet za Durenta: Ovo je bila 30. utakmica na kojoj je postigao bar 25 poena, što je najduža serija u karijeri, ali u NBA ligi posle one koju je napravio Majkl Džordan u sezoni 1986/87. Njegov niz je trajao 40 utakmica.

Čikago je slavio nad Hjustonom ubedljivo - 111:87, a jedan od najzaslužnijih je bio Majk Danlivi Junior, koji je i pored udarca u lice i deset šavova nastavio da igra i ubaci 21 poen.

I na ovom meču je pobednika rešila treća deonica, u kojoj su Bulsi ubacili 35, a primili svega 16 poena. Uz Danlivija, istakli su se Joakim Noa sa umalo tripl-dabl učinkom - 13 poena, deset skokova i devet asistencija, kao i Kirk Hajnrih sa 19, odnosno Karlos Buzer sa 18 poena.

Džeremi Lin i Dvajt Hauard su bili najbolji kod poraženih sa 21, odnosno 12 poena (uz deset skokova).

Miroslav Raduljica ponovo nije bio na parketu, a njegovi Milvoki Baksi su pretrpeli poraz od Atlante 102:97.

U redovima Hoksa je najviše bio raspoložen Džef Tig sa 22 poena, a pratio ga je Pol Milsap sa 17. Pero Antić je upisao osam poena, sedam skokova i jednu asistenciju.

Bakse je predovio Ersan Iljasova sa 22 poena i deset skokova, dok je Najt dodao 20 poena.

NBA, rezultati

Čikago - Hjuston 111:87

Atlanta - Milvoki 102:97

Oklahoma Siti - LA Lejkers 131:102

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA