Matiću poništen gol, Murinjo i još dvojica pocrveneli u porazu Čelsija! (VIDEO)

Građani savladali ekipu Hala rezultatom 2:0, a strelci su bili David Silva koji je postigao fenomenalan gol u 14. minutu i Edin Džeko u 90. "Plavci" nisu mogli da izvuku ni bod sa devetoricom igrača u Birmingemu

  • 0

Navijači Mančester Sitija ponovo imaju razloga za radost. Posle eliminacije iz FA Kupa i Lige šampiona, "građani" su u okviru Premijer lige savladali Hal na gostovanju rezultatom 2:0, dok je najveći konkurent za titulu Čelsi poražen od Aston Vile 1:0.

Ovo je prva pobeda Sitija na ovom terenu još od 1909. godine. Ovaj trijumf izabranike Manuela Pelegrinija održava u borbi za titulu. Vodeći Čelsi im sada beži šest bodova, ali plavci imaju i tri utakmice više.

Nije sve dobro počelo po gostujuću ekipu. Vinsent Kompani je u 10. minutu dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Nikicom Jelavićem.

Siti je nastavio meč sa igračem manje i morao je da uđe u mirniji tok meča. Trenutak odluke desio se u 14. minutu kada je posle sjajnog udarca David Silva savladao Mekgregora. Hal je do kraja meča pokušavao da dođe do izjednačenja, ali je odbrana građana sjajno funkcionisala, da bi Edin Džeko postavio konačan rezultat u 90. minutu.

Aleksandar Kolarov je odigrao poslednjih dva minuta meča, dok Matije Nastasića nije bilo u sastavu zbog povrede.

Fudbaleri Evertona ne predaju se u borbi za poziciju broj pet koja vodi u Ligu Evrope! "Karamele" su u gotovo poslednjem minutu sudijske nadoknade došle do pobede nad Kardifom 2:1, koji se grčevito bori za opstanak.

Najbolji igrač ekipe sa "Gudison parka" ove sezone Đerar Delofeu doveo je domaćina u vođstvo u 52. minutu posle lepog solo prodora, ali je Kala u 68. minutu doneo izjednačenje gostujućem timu.

Taman kada su se gosti ponadali da će uspeti da izvuku bod koji bi im značio u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa, pojavio se Kolmen i u trećem minutu nadoknade ostavio sva tri boda u Liverpulu.

Da li je Žoze Murinjo vidovnjak rekavši da će njegov tim teško doći do titule u engleskom šampionatu i Ligi šampiona? Po svemu sudeći izgleda da jeste, jer je njegov Čelsi poražen od Aston Vile 1:0 i sada njegovi najveći konkurenti u borbi za titulu imaju priliku da mu se približe na tabeli.

Kakav očajan dan "plavaca" u Birmingemu, osim toga što su poraženi ostali su i bez dvojice važnih igrača koji će morati u narednim mečevima da odrade suspenziju zbog crvenih kartona koje su dobili na ovoj utakmici.

Već posle 45 minuta bilo je jasno da nešto u timu iz Londona ne štima kako treba, a kada je Vilijan u 69. minut dobio drugi žuti karton, doduše možda i prestrogo, kola su krenula nizbrdo.

Fabijan Delf je u 82. minut postigao pogodak za domaćina i najavio da će Murinjovi izabranici morati da zaborave na bodove, na "Vila parku".

Još kada je Ramireš u nadoknadi isključen i sudbina Čelsija bila je zapečaćena, a na kraju je i trener Žoze Murinjo dobio crveni karton. Neočekivani poraz nisu uspeli da spreče ni Branislav Ivanović i Nemanja Matić kome je opravdano poništen pogodak pred kraj prvog poluvremena zbog igranja rukom.

Premijer liga 30. kolo:

Subota:

Hal - Mančester Siti 0:2

(Silva 14, Džeko 90)

Everton - Kardif 2:1

(Delofeu 59, Kolman 90+3 - Kala 68)

Fulam - Njukasl 1:0

(Deđagah 68)

Sautempton - Norič 4:2

(Šniderlin 5, Lamber 57, Rodrigez 73, Galager 90+7 - Elmander 86, Snodgras 87)

Stouk - Vest Hem 3:1

(Odemvinge 32, 79, Arnautović 69 - Kerol 5)

Sanderlend - Kristal Palas 0:0

Svonsi - VBA 1:2

(Lamah 2 - Sesenjon 52, Mulumbu 85)

Aston Vila - Čelsi 1:0

(Delf 82 - c.k. Vilijan 68, Ramireš 90+4)

Nedelja:

Mančester junajted - Liverpul 14.30

Totenhem - Arsenal 17.00

Tabela: Čelsi 66, Mančester Siti 60 (-3), Liverpul 59 (-2), Arsenal 59 (-2), Totenhem 53(-1)....Kardif 26, Sanderlend 25 (-2), Fulam 24.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA