Gde "Alijanc" ima drugi stadion?

Nemačka finansijska kompanija, koja polaže pravo na ime arene u Minhenu, ugovorila posao na 10 godina sa stadionom u Sidneju

  • 0

Jedna od najvećih finansijskih kompanija na svetu "Alijanc", sa sedištem u Minhenu, zaključila je ugovor na 10 godina sa sidnejskim fudbalskim stadionom. Dogovoreno je da objekat na kojem igra fudbalski klub Sidnej i nekoliko ragbi timova nosi ime "Alijancov" stadion.

Nije objavljena visina ugovora, ali je uprava stadiona nagovestila da se radi o jednom od najunosnijih poslova u australijskom sportu ikada. Australijski ogranak "Alijanca", hvale se u matično nemačkoj firmi, beleži sjajne rezultate na Zelenom kontinentu.

Sada "sestra" sidnejskog stadiona "Alijanc arena" sagrađena je 2005. za potrebe fudbalskih timova iz Minhena Bajerna i Minhena 1860, koji je drugoligaš. Koštala je 340 miliona evra. "Alijanc" polaže pravo na nju do 2035. godine. Kapacitet joj je 66.000 mesta.

Stadion u Sidneju izgrađen je 1988. prvobitno zbog ragbija. Ima 45.500 mesta.

Planovi sa "Alijancom" su da se napravi pokretni krov i da stadion noću svetli, menjajući boje kao arena u Minhenu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA