POVRATAK KUĆI: Fil Džekson novi predsednik Njujork Niksa! (VIDEO)

Proveo je 11 godina kao igrač u ovom klubu, a upravo kada je on igrao stigla je i poslednja titula šampiona u "Medison Skver Garden" 1973. godine

  • 0

Legendarni trener Fil Džekson koji je osvajao šampionske prstenove NBA lige kao trener Čikago Bulsa i Los Anđeles Lejkersa, pronašao je novu funkciju.

On je na konferenciji za medije u "Medison Skver Gardenu" predstavljen kao novi predsednik Njujork Niksa kluba u kojem je započeo igračku karijeru.

Još ranije je bilo najavljeno da će u toku ove nedelje biti objavljeno važno saopštenje povodom promena u upravi ekipe, a vlasnik Džejms Dolan je rekao da je veliki dan upravo danas.

- Danas je istorijski dan za Nikse. Ovo je neko ko zna da pobeđuje. Danas se ta vizija i kultura pobeđivanja vratila u Njujork. Fil ima viziju Niksa za koju znam da će nas staviti na stazu uspeha.

- On će biti zadužen za sve košarkaške odluke - rekao je Dolan, a zatim je reč prepustio novom predsedniku koji je potpisao ugovor na pet godina.

- Želimo da izgradimo tim. Imamo veliku šansu. Ovo je najbolje mesto za igranje košarke. Poguraćemo ovaj tim sa nadom i raditi u plej ofu sa ovim timom da bismo videli koliko mogu da se takmiče. Moram da uskočim u novu ulogu obema nogama.

- Moram da se preselim u Njujork i radim ovaj posao na pravi način - rekao je Džekson posle povratka u klub u kojem je proveo 11 godina kao igrač i bio je u timu kada su poslednji put osvojili šampionsku titulu 1973. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA