LŠ: Čelsi bez emocija srušio Drogbu, Real opet nadigrao Šalke! (VIDEO)

Nije bilo iznenađenja u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona. Londonski klub je slavio rezultatom 2:0 nad Galatasarajem, a madridski 3:1 nad Šalkeom

  • 2

Očekivano, Čelsi i Real Madrid su četvrtfinalisti Lige šampiona!

Londonski klub je dominirao na terenu "Stamford Bridža" i ostvario pobedu od 2:0 nad Galatasarajem, dok je u Madridu mlada nemačka ekipa Šalkea ponovo pala pred "kraljevskim" klubom, koji je slavio 3:1.

Žreb u Nionu za mečeve četvrtfinala na programu je u petak, a poslednja dva meča na programu su u sredu: Dortmund - Zenit i Mančester junajted - Olimpijakos.

ČELSI - GALATASARAJ 2:0 (prvi meč 1:1) - ukupno 3:1

(Eto 5, Kejhil 42.)

Iako je Galatasaraj imao sjajnu podršku svojih navijača, koji su bili i dosta glasniji od domaćih, turska ekipa nije uspela da pokaže borbenost i iznenadi "plavce" u Londonu.

Ovo je bio prvi meč dva kluba od sezone 1999/2000, kada su "plavci" slavili u dvomeču ukupno 6:0.

Golman Petr Čeh je obeležio jedan jubilej - ovo mu je bio 100. meč u Ligi šampiona.

Žoze Murinjo nije smatrao da mu je za ovaj meč neophodan Nemanja Matić, ali je ceo meč odigrao Branislav Ivanović, koji je zaradio žuti karton posle oštrog starta nad Didijeom Drogbom.

Mnogo emocija je bilo na "Stamford Bridžu" na početku meča - skandiralo se ime Drogbe, na tribinama razvijani transparenti sa njegovom fotografijom, a iz kluba su proslavljenom napadaču uručili srebrnu kopačku u znak zahvalnosti za sve što je uradio u dresu "plavaca".

Ipak, nije bilo mnogo vremena da emocije kolaju terenom, jer je Eto, već u petom minutu dovršio kontru koju su započeli Azar i Oskar po desnoj strani. Nedugo potom je Ramireš je morao da nastavi duel sa zaštitnom maskom zbog povrede.

Očekivalo se da će Galata malo živnuti i pružiti jači otpor, ali su "plavci" bukvalno imali sve konce u svojim rukama. To je nagrađeno još jednim golom, i to posle kornera: Geri Kejhil je plasirao odbijenu Muslerovu loptu sa jedva tri metra udaljenosti, nakon što je golman turske ekipe odbrani šut Terija.

Meč na "Stamford Bridžu" je ukupno bio deveti za "lavove" u Engleskoj, u kom nisu uspeli da izvojevaju pobedu.

REAL MADRID - ŠALKE 3:1 (prvi meč 6:1) - ukupno 9:2

(Ronaldo 22, 74, Morata 75. - Hugland 32.)

Madridski Real se po četvrti put zaredom plasirao u četvrtfinale, a usput je i nastavio fenomenalnu seriju - 33 utakmice Lige šampiona na kojima su "kraljevići" postigli gol.

Kako je ova utakmica bila u domenu poštovanja protokola, Karlo Anćeloti je planirao da pojedine igrače odmori pred narednu utakmicu u Primeri, čuveni "el klasiko" sa Barselonom, koja može da odluči šampiona Španije. Ipak, neugodna povreda Hesea Rodrigeza već u desetom minutu meča, primorala je Anćelotija da na teren pošalje Gereta Bejla.

Prema prvim navodima iz Španije, Hese je doživeo tešku povredu, i sumnja se na pokidane ligamente.

U 22. minutu, Real je uspeo da postigne gol, a u njemu je učestvovao i pomenuti Bejl, koji je u petercu našao Ronalda, a Portugalac je potom lako postigao svoj 12. gol u Ligi šampiona.

Šalke je ipak bio rešen da sačuva obraz, ali je bio opasan tek posle pola sata igre. Upravo tada je i usledila kontra, koju je uspešno završio Hugland sa distance, a Kasiljas nije mogao da interveniše između stativa.

U nastavku se odnos snaga nije menjao, već su Madriđani nastavili da podižu gol razliku.

Ronaldo je svoj 13. gol u najelitnijem takmičenju postigao 74. minutu, a već posle nekoliko sekundi je ponovo lopta završila u mreži Šalkea.

Golman Ferman je odbranio, ali je lopta završila do Ronalda, koji pogađa prečku, ali sreća ponovo gleda Real. Bejl je stigao do lopte i nesebično asistirao Morati za konačan rezultat.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mr

    19. mart 2014 | 00:14

    Jel nekog oborio Wigan:)

  • heksdelija

    19. mart 2014 | 09:20

    Matic ne moze da igra ove sezone za chelsea u ligi sampiona, zato sto je vec nastupao za benfiku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA