EVROKUP: Valensija i UNIKS uplašili Zvezdu!

Rusi i Španci praktično već u polufinalu takmičenja u kojem velike ambicije ima i Crvena zvezda. Nižnji pao u Jerusalimu

  • 0

Crvena zvezda i UNIKS iz Kazanja su korak bliže međusobnom duelu u polufinalu Evrokupa.

Naravno, ukoliko crveno - beli savladaju Budiveljnik u revanšu sa više od tri poena razlike, a Rusi pred svojim navijačima sačuvaju velikih 13 poena na svom kontu koje su ostvarili u krcatoj hali u Ankari protiv Kolejlilera.

Rusi s pravom već mogu da razmišljaju o polufinalu u kom će igrati protiv Crvene zvezde ili Budiveljnika. Košarkaši poznati Srbima Vanja Plisnić i Vladimir Golubović držali su tim iz Ankare do pred finiš prvog poluvremena u igri protiv moćnog Uniksa, ali su i oni bili nemoćni da naprave iznenađenje protiv prvog favorita Evrokupa. Plisnić je na kraju imao 10 poena, a Golubović 12.

Veću silu od UNIKS-a, večeras je pokazala Valensija koja je DEMOLIRALA ALBU iz Berlina. Bilo je neverovatnih plus 32 za tim Vladimira Lučića, koji se i dalje oporavlja od povrede.

Tim našeg Saše Obradovića je na kraju treće četvrtine imao samo 37 postignutih poena i to dovoljno govori kakvu su košarku igrali, odnosno nisu je igrali u Španiji.

U poslednjem meču dana igrali su Hapoel iz Jerusalima i Nižnji Novgorod. Neizvesna borba i konstantno menjanje u vođstvu dva tima završilo se minimalnim trijumfom domaćina 81:78.

I pored poraza tim našeg trenera Zorana Lukića ima realne šanse da u revanšu u Rusiji obezbedi prolaz u poufinale gde će igrati sa izvesno je Valensijom.

ČETVRTFINALE, PRVI MEČEVI

Budiveljnik (Ukrajina) -  Crvena zvezda 82:79

Kolejliler (Turska) - UNIKS (Rusija) 68:81

Valensija (Španija) - ALBA (Nemačka) 86:54

Hapoel (Izrael) - Nižnji Novgorod (Rusija) 81:78

* Revanši se igraju 25. i 26. marta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA