Neuobičajeni metod treniranja u Partizanu uz metlu! (VIDEO)

Otkrivena je jedna od vežbi koja bi mogla da bude jedan od elemenata u "formuli uspeha" crno-belih košarkaša već godinama

  • 8

Košarkaši Partizana već godinama oduševljavaju Evropu svojim partijama koje pružaju u Evroligi bez obzira na to što gotovo svake sezone se tim promeni i u njemu igraju gotovo golobradi mladići bez mnogo iskustva.

Trener crno-belih Duško Vujošević svake godine izbaci u orbitu nekog novog momka koji prosto eksplodira pod njegovim vođstvom. Mnogi su se uvek pitali kako to uspeva, ali nije neka strogo čuvana tajna da su kvalitetni, ali i naporni treninzi ključ uspeha ne samo kod košarkaša, već bilo kog sportiste.

Kako i ono nepisano pravilo kaže talenat je samo baza za uspeh, sve ostalo je stvar teškog rada i malog dela sreće. Ipak, svi će reći da je to što su treninzi najbitniji preduslov za beleženje dobrih rezultata sasvim logično, ali mnoge zanima šta to crno-beli igrači rade na njima, šta vežbaju, jer to uvek nekako ostaje pokiriveno velom misterije.

E, pa sada možda više i nije tako, odnosno, otkrivena je, slučajno, vežba koja bi mogla da bude jedan činilac u formuli uspeha aktuelnog šampiona ABA lige i Srbije. Televizija Al Džazira Balkans je napravila malu reportažu o trenutno vodećem mladom košarkašu u Evropi, Bogdanu Bogdanoviću i u njihovom prilogu je prikazano kako Vujoševićevi puleni, vežbaju svoj šut iz daljine.

Jedna od vežbi kojoj se trenira šut za tri poena u Partizanu sastoji se iz toga da pomoćni trener Petar Božić se popne na stolicu sa metlom u rukama, koju podigne na određenu visinu, a igrači jedan za drugim šutiraju preko nje. Na ovaj način vežbaju izbačaj lopte sa što većim lukom kako bi lakše mogli da šutiraju preko ruke protivničkog igrača.

Koliko je ovo korisno možda najbolje pokazuju i brojke, pa je tako Bogdan Bogdanović u Evroligi ima procenat šuta za tri poena odličnih 37,7 posto, dok za dva 43,9 procenata, dok mu je ukupan procenat pogođenih trojki u svim takmičenjima 32,6%.

Žofri Lovernj, Terens Kinzi i povređeni Dragan Milosavljević takođe su iznad 30 posto pogođenih šuteva iza linije 6,75 metara, što znači da grubo preračunato ova četvorica pogađaju svaku treću trojku. Malo li je?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    20. mart 2014 | 15:20

    Opet ganci ...pa da onaj vas mutavi ima sta da kaze,mozda bi I mi nesto komentarisali...bez'te u rupu konzerve!

  • Aleksandar

    20. mart 2014 | 14:33

    Videcemo ko ce biti konzerva za recikliranje na kraju sezone.

  • Drazo

    20. mart 2014 | 13:36

    Uvek ste bili smecari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA