Šta mislite koliko je trajao najkraći meč u istoriji tenisa?

Duel između Jarka Nieminena i Bernarda Tomića u prvom kolu Mastersa u Majamiju najmanje je trajao od kada je ATP počeo zvanično da meri vreme trajanja mečeva 1991. godine

  • 0

Za one koji nisu ljubitelji tenisa obično je jedno od opravdanja to što teniski mečevi previše dugo traju i često se dešava da je tako. Međutim, posle rekorda koji su postavili Džon Izner i Nikolas Mau na Vimbldonu 2010. koji je ušao u istoriju kao najduži, došlo je vreme da se odigra i najkraći otkada se igraju ATP turniri, a da nije prekinut zbog povrede jednog od tenisera.

Duel prvog kola Mastersa u Majamiju između Jarka Nieminena i Bernarda Tomića postao je najkraći otkako je ATP 1991. godine počeo zvanično da meri vreme trajanja teniskih duela.

Samo 28 minuta i 20 sekundi bilo je potrebno finskom igraču da počisti sa terena Australijanca hrvatskog porekla 6:1, 6:0, koji je u celom susretu osvojio ukupno tek 13 poena. Ipak, mora reći da je ovo Tomiću bio prvi turnir posle operacije kuka koju je imao u januaru, te na neki način mu može poslužiti kao opravdanje za ovakav poraz.

Prethodni rekord držao je Greg Rusedski koji je 1996. godine u Sidneju pobedio Karstena Arjensa 6:0, 6:0 za 29 minuta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA