Đoković nije dozvolio Šardiju prvi set u međusobnim duelima!

Srpski teniser uspešno je započeo nastup na Mastersu u Majamiju, jer je u drugom kolu savladao Žeremija Šardija sa 6:4, 6:3

  • 0

Novak Đoković nastavlja pobednički niz! Srpski teniser je savladao Žeremija Šardija sa 6:4, 6:3  u drugom kolu Masters turnira u Majamiju!

Posle osvajanja prvog turnira u sezoni, Mastersa u Indijan Velsu, Đoković je uspešno, sa Vajdom u boksu, krenuo u pohod na još jedan trofej. Žeremiju Šardiju ni u osmom duelu nije dozvolio da osvoji prvi set u međusobnim okršajima, a ovom pobedom zakazao je duel sa Florijanom Majerom.

Đoković je u toku meča imao kraću raspravu sa sudijiom, koji ga je bez upozorenja opomenuo za prekoračenje vremena tokom pripreme za servis, i to u situaciji kada je Šardi imao tri vezane brejk lopte pri rezultatu 5:3 za Novaka u prvom setu!

Šardi je iskoristio Đokovićev pad koncentracije i nervozu zbog neprijatne situacije sa sudijom i tako na kratko produžio set, jer je Novak već u narednom gemu uzvratio istom merom i osvojio prvi set sa 6:4!

Velika borba viđena je u drugom setu, a obojica igrača bila su sigurna na svoj servis! Sve do sedmog gema nije bilo brejk lopti kada je Francuz prvi pripretio, ali je Novak uspeo da se izvuče. Šardija je u celom meču odlično služio forhend, pa je Đoković u tim momentima izbegavao da nabacuje loptu Francuzu na najjači udarac.

Dobra taktika i odličan ritern Đokovića rezultirali su brejkom za vođstvo od 5:3, a u odlučujućem poenu ovog gema Šardi je iskrenuo zglob posle čega mu je ukazana lekarsksa pomoć. Sedmominutna pauza nije uticala na koncentraciju Novaka koji je lagano osvojio gem za konačnih 6:3!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA