ZVEZDA BEZ GREŠKE U NOVOM SADU: Pečnik gura ka tituli! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli su ostvarili desetu uzastopnu pobedu u Jelen Superligi i tako se revanširali Donjem Sremu za remi u jesenjem delu sezone na proslavi 50. godišnjice Marakane

  • 11

Uz pesmu Delija "Ne treba nam plaćena titula", Zvezda je pobedila Donji Srem sa 1:0 u Novom Sadu i tako bez obzira na ishod Partizanovog meča zadržala vodeću poziciju na tabeli i posle 20. kola Jelen Superlige!

Gol odluke postigao je Nejc Pečnik u 21. minutu!

Crveno-beli su produžili seriju uzastopnih pobeda u šampionatu Srbije na čak deset, pa je trener Slaviša Stojanović posle ovog meča postao rekorder, kao prvi strani stručnjak na klupi tima sa Marakane kojem je ovako nešto pošlo za rukom!

Crveno-bele fudbalere nisu skupo koštali promašaji na startu meča, kada je u već u prvom minutu udarce Lazovića i Milijaša zaustavio golman domaćih.

Inicijativa igrača Zvezde isplatila se u 21. minutu kada je posle skraćenog kornera, lopta stigla do Nikole Mijailovića, koji je uputio topovski udarac, a Nejc Pečnik je istu zakačio i sproveo u mrežu!

Najbolju priliku na meču za izjednačenje Donji Srem je imao samo nekoliko minuta kasnije, kada je Damnjanović izašao sam ispred Bajkovića, ali je loptu poslao pored gola! Već u sledećem napadu na drugoj strani Lazović se revanširao Damnjanoviću, jer je u identičnoj situaciji propustio da reši pitanje pobednika!

Crveno-beli su u nastavku usporili tempo, ali su pretili preko Mrđe i Kasalice, koji je u igru ušao umesto povređenog Petkovića imali nove prilike.

Ipak udarci napadača crveno-belih završavali su preko gola, a Mrđa je i u dva navrata pao u kaznenom prostoru Donjeg Srema, ali je sudija Danilo Grujić pokazivao da se igra nastavi.

Na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, koji je bio domaćin ovog susreta, jer teren u Pećincima nije ispunio bezbednosne kriterijume, na tribini na kojoj su bili smešteni navijači Zvezde, bio je postavljen zanimljiv transparent - "Pećinci čekaju titulu", a Delije su tokom meča u nekoliko navrata skandirali i "Tole odlazi"!

Zvezda se ovom pobedom revanširala ekipi Donjeg Sremu, koji je jesenas u poslednjim minutima utakmice pokvario slavlje crveno-belih na proslavi 50. godišnjice Marakane.

FK Donji Srem: Belić, Lakićević, Božović, Nikitović, Lakić (Krunić 58), Pešić, Sinđić, Bikorac, Lukić, Mijić, Damnjanović, Janković (Marčeta 76).

FK Crvena zvezda: Bajković, Petković (Kasalica 52. minut), Mijailović, Kelhar, Pavićević, Milijaš, Gogić, Ninković, Pečnik, Lazović, Mrđa (76. minut Dauda).

Tabela: Crvena zvezda 47, Partizan 43 (-1), Novi Pazar 34, Čukarički 32 (-1)...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA