Martineti: Srbija će tokom EP pokazati da je zemlja rvanja

Tri dana pred početak Evropskog prvenstva, predstavnici Rvačkog saveza Srbije obećali su dobru organizaciju prvom čoveku Svetske rvačke federacije

  • 0

Predsednik Svetske rvačke federacije (FILA) Rafael Martineti doputovao je u Srbiju povodom predstojećeg prvenstva Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu za seniore i seniorke.

Martineti je po dolasku na Aerodrom "Nikola Tesla" izrazio zadovoljstvo zbog toga što je u Beogradu, koji, kako je naveo, smatra svojom drugom kućom.

- Drago mi je da se Evropsko prvenstvo održava u Beogradu, četiri meseca pre Olimpijskih igara. Na ovom takmičenju učestvovaće borci sa Svetskog prvenstva u Istanbulu, ali i druga grupa rvača, koja je kroz kvalifikacije izborila učešće. Za njih će ovo biti odličan test da uvide greške i spremni dočekaju kvalifikacije za Igre u Londonu - rekao je Martineti.

On je dodao da je kvalitet evropskih rvača na višem nivou u odnosu na ostale kontinente i da je zato veoma teško izboriti plasman na Olimpijske igre.

- Zahvalio bih se Rvačkom savezu Srbije, jer su i pre četiri godine organizovali slične turnire. Sombor će biti domaćin Svetskog kupa za juniore, i to je dodatni plus za Srbiju, za koju slobodno mogu da kažem da je zemlja rvanja - rekao je Martineti.

Prvog čoveka FILA dočekali su predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, direktor Organizacionog odbora EP Rajko Baltić i predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije Nenad Lalović.

- Čast je i zadovoljstvo za našu zemlju i savez što ćemo organizovati EP. S obzirom na to da je reč o olimpijskoj godini, obećavam da ćemo se truditi da sve bude na izuzetno visokom nivou i da ćemo na lep način reprezentovati naš grad i zemlju - rekao je Trajković.

Direktor Organizacionog odbora EP Rajko Baltić rekao je da je takmičenje pripremano vrlo temeljno uprkos brojnim finansijskim teškoćama.

- Organizacija EP je odraz poverenja FILA prema Rvačkom savezu i saradnje iz ranijih godina. Savez ima potencijal da organizuje takmičenje po zahtevima koje propisuje najveće rvačko telo na svetu. Obezbedili smo najbolju halu, Beogradsku arenu, a nadam se da će i smeštaj zadovoljiti potrebe koje iziskuje oveko veliko takmičenje - rekao je Baltić.

Evropsko prvenstvo u rvanju biće održano od 6. do 11. marta u Beogradskoj areni.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA