Kanadski trener u Beogradu: Čast mi je da radim sa srpskim hokejašima!

Kanadski trener u hokeju na ledu, Dženja Feldman, trenutno boravi na pripremama srpske reprezentacije za Svetsko prvenstvo gde će pokušati da našim momcima pomogne da dođu do plasmana u B grupu Prve svetske divizije

  • 1

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu za seniore Divizije II, Grupa A održaće se od 9. do 15. aprila 2014. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane „Pionir“. Na svetskom šampionatu će pored domaće selekcije Srbije učestvovati i reprezentacije Australije, Belgije, Estonije, Izraela i Islanda.

Ovim povodom razgovarali smo sa Dženjom Feldmanom, kanadskim trenerom ruskog porekla i predsednikom HTI hokejaškog instituta iz Toronta, koji je prethodnog vikenda u Beogradu održao trodnevni kamp za mlade hokejaše iz regiona, a u čijem radu mu je pomagao Nemanja Janković, reprezentativac Srbije i šef evropskog programa HTI-a.

Feldman se trenutno nalazi na pripremama naše reprezentatije za šampionat sveta u ledenoj hali “Pionir”, u čijem radu nesebično pomaže.

Da li Vam se sviđa Srbija?

- Da. Dugo već želim da dođem u Srbiju jer je to zemlja mog poslovnog partnera i dobrog prijatelja Nemanje Jankovića i moj prvi utisak je veoma pozitivan.

Pre nego što ste došli u Srbiju, da li ste znali nešto o njoj?

- Imao sam priliku da upoznam Srbiju kroz bezbrojne razgovore sa Nemanjom koji me je uveo u stil života u Srbiji kao i u sâm srpski hokej.

Kakav je osećaj, nakon kanadskih uslova za hokej, trenirati u Srbiji?

- Moj prvi utisak o srpskom hokeju je da igrači i ljudi u hokeju u Srbiji imaju veliku strast  za hokejom. Sa pravim smerom i uz profesionalnu pomoć u organizaciji i izgradnji samih igrača, ovaj sport bi mogao biti veoma uspešan.

Koji igrač Vas je najviše oduševio u našoj reprezentaciji?

- Veoma sam impresioniran sa trudom svih igrača reprezentacije. Mogu da vidim igrače kao što su Marko Kovačevic, Marko Milovanović, Marko Sretović i Nemanja Jankovic kako predvode ekipu svojim radom i iskustvom na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Šta ste prvo pomislili kada ste dobili poziv da radite sa našim reprezentativcima?

- Bila mi je velika privilegija i čast.

Kako Vam ide izgovaranje naših imena i prezimena?

- Pošto sam odrastao u Rusiji izgovor za mene ne predstavlja toliki problem, mada moram reći da je veoma interesanto izgovarati neka imena.

Da niste hokejaš, čime biste se bavili?

- Vozio bih auto trke.

Gde Vas možemo naći nakon treninga, odnosno, gde izlazite najčešće kada ste u Beogradu?

- Imao sam priliku da upoznam Beograd i mnogo mi se dopada. Hrana je izvanredna, posetio sam razne restorane sa prijateljima i svi mi se veoma dopadaju i iz tog razloga ne bih mogao da izdvojim samo jedno mesto gde bih provodio vreme.

Šta nam možete reći o Vašem kampu održanom u Beogradu? Kako izgleda raditi sa mladim hokejašima?

- Naš hokejaski kamp je imao mnogo uspeha, video sam veliki talenat u mnogim mladim igračima i očekujemo jedan broj igrača iz Srbije u „Hockey Training Institute“ kampu u Kanadi.

Koja mesta u Kanadi biste nam predložili da obavezno posetimo?

- U Kanadi postoji mnogo lepih mesta koja bi trebalo da se posete. Naš grad Toronto je prelep grad koji ima brojne atrakcije, a Montreal je još jedan grad koji bih toplo preporučio da posetite zbog njegove jedinstvenosti.

Svetsko prvenstvo u Beogradu igra se po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija I, Grupa B), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju II, Grupa B.

Svečano otvaranje Svetskog prvenstva u Beogradu je u sredu, 9. aprila u 19.45 časova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/D. Marinović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA