≫ 

Kad Nole organizuje, to izgleda svetski: Ivanišević za Telegraf govorio i o US Openu

Otkrio nam je i šta misli o održavanju US Opena

  • 0
Goran Ivanišević Foto: Telegraf.rs

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević smatra da bi restart teniske sezone bio najbolji od šljake i turnira poput Rolan Garosa, Madrida i Rima, jer se uslovi u Sjedinjenim Državama za sada čine previše striktnim.

Ivanišević je posle četiri meseca opet u Beogradu zbog početka Adria Tour humanitarnog turnira, a otkrio nam je ponešto i o načinu na koji je bio u dosluhu sa Novakom tokom karantina.

- Bio sam pre Dubaija, poslednji normalan turnir kad je odigran. Super je. Ovde smo zbog jedne odlične stvari. Raduje me što je ovoliko ljudi, petak neformalni dan i sutra kreće - rekao je Ivanišević za Telegraf.

Na turniru su se u Beogradu pojavili i Dominik Tim, Saša Zverev, Grigor Dimitrov i domaći teniski asovi koji su u petak odigrali egzibiciju, a Ivanišević kaže da drugačiji kvalitet učesnika nije ni očekivao.

- Pa dobro, kad Novak organizuje ne mogu se očekivati loša imena. On zna, barata imenima, pričalo se i eto zaživelo je sve hvala Bogu. Sledeće nedelje smo u Zadru gde ja čak imam ulogu direktora turnira. Još nemam popis svih igrača, ali znam da Beograd čeka teniski spektakl i naravno ozbiljni mečevi. Ovo niko ne želi izgubiti - kaže Ivanišević.

Šampion Vimbldona iz 2001. godine otkrio nam je i deo izazova sa kojima su se igrači susretali tokom pauze zbog korona virusa.

- Novak je bio u karantinu i svi su se uželeli tenisa, treninga i mečeva tako da je jedva čekao da se svi skupimo ovde. Fali još Marijan. On je rođeni pobednik, koji želi da se takmiči i pobeđivati i u jako je dobroj formi. Ako gledamo, tri meseca su ljudi bili zaključani, on je trenirao i ne može trenirati stalno, ali ne možeš ni trenirati tamo jer ne znaš ni šta treniraš ni kad počinje - opisuje Ivanišević.

Tokom prekida sezone, za koju još nije poznato kada će se izvesno nastaviti na ATP i WTA turu, Ivanišević je u kontaktu sa prvim reketom sveta i Marijanom Vajdom bio u kontaktu putem video poziva.

- Bili smo timski, čuli smo se nekoliko puta preko Zuma i pričali smo o nastavku sezone, kako, šta dalje, ali opet niko nažalost ne zna ni šta će ni kad će. Neka priča postoji što se tiče US Opena, Madrida, Rima, Rolan Garosa, ali opet...

„Jadranska turneja“ se nastavlja naredne nedelje u Zadru gde se takođe očekuju dobri igrači, ali Ivanišević nije hteo da otkriva i spekuliše ko će sve tamo biti. Izvesno je da će i hrvatska publika moći da vidi Đokovića.

- Ne mogu sad izlaziti s imenima, imamo neke otkaze, imamo i neke nove igrače s kojima Novak pregovara, ali opet će biti dobro, Novak Đoković dolazi u Zadar, broj jedan na svetu, ne viđa se to svakog dana.

Uslovi za igru u Beogradu drugačiji su od onih u Americi zbog čega Noletov trener smatra da je vrlo nezahvalno igrati američku turneju i US Open.

Evo iskreno ekstremni su uslovi. Znam da je zdravlje na prvom mestu i ljudi, ali dve nedelje u karantinu na aerodromu. Ti ako hoćeš da igraš Sinsinati i US Open ti moraš tamo biti tri meseca. Dve nedelje u karantinu, pa onda dok počneš da treniraš... Koliko sam ja čuo, poslednja informacija je da u ponedeljak donose odluku. Tu je važan i ATP, oni daju poene, oni odlučuju, šta su odlučili. Ekstremno je, najbolji scenario je da se krene od zemlje, ali opet Grend slem je Grend slem. Neću govoriti, biće, neće, ali uslovi su ekstremni – zaključio je Ivanišević.

Video: Možda se Srbija bolje nosila sa virusom nego Amerikanci: Novak spustio novinara iz Nemačke

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA