≫ 

Krajinović kroz šalu otkrio tajnu kako je pobedio Novaka: Daću mu dve nedelje da se bolje spremi...

Krajinović nije siguran da li će igrati i na Jankovom turniru gde je bio planiran, a protiv Novaka je imao plan B u "šteku"

  • 0

Srpski teniser Filip Krajinović našalio se da će posle druge pobede nad Novakom Đokovićem dopustiti prvom reketu sveta da se malo utrenira do Banjaluke i onda videti da li se popravio.

Krajinović je u subotu uveče bio bolji od Novaka na egzibiciji Adria Tour na terenima SC "Novak", prvi put posle Serbia Opena 2010. kada se Novak povukao u drugom setu.

Dan kasnije, u nedelju Novak je pobedio Sašu Zvereva i odigrao baš za Filipa tako da bi on prošao u finale Adria Tour-a.

- Iskreno navijao sam za njega ali da bude 2:1 jer u tom slučaju ja ulazim u finale. Šta da kažem, drago mi je što sam u finalu, bila je teška grupa, Zverev, Đoković, Troicki, nije moglo gore! Žao mi je meča sa Zverevim gde sam bio u potpunoj kontroli, ali posle sam odigrao jako dobro protiv Novaka - rekao je Krajinović novinarima.

Za minuli rad u prethodnom periodu nagrađen je dobrim drugim i trećim setom u subotu uveče, pa i Novakovu pobedu nad Sašom posmatra kao plus, ali mu je jači utisak što se toliko dobrih tenisera našlo na jednom mestu.

- Ovo je kao neka nagrada, ali drago mi je što smo se okupili, što je bila ekipa, osetili smo poen, igrali smo ozbiljno, dobri mečevi su bili, fenomenalna atmosfera. Ovo su momenti kojih ću se uvek sećati. Pred punim stadionom u centru Beograda, to je san svakog tenisera i sportiste - kaže Krajinović.

Upitan da prokomentariše sistem igranja po grupama, kaže da mu se za sada to dopada. Nema ni razloga da bude drugačije.

- Za sada prvi put igram grupu i eto prvi sam, što da ne, neko novo iskustvo za sve nas. Dobro je što smo igrali do četiri, fizički nismo spremni i služiće nam da se spremimo za ono što sledi nadam se uskoro sa turnirima - kroz osmeh kaže Filip.

Adria Tour, Novak Đoković, Filip Krajinović Foto: Nikola Tomić

Osvrnuo se i na potencijalnog narednog protivnika - Dominika Tima, koji je poznat kao igrač za šljaku i koji je upisao dve pobede u subotu.

- Mislim, Tim je fenomenalan igrač, treći na svetu, nemam šta da izgubim, uživaću, ovo su retki momenti da igraš protiv Tima pred punim stadionom u Beogradu. To što smo igrali pre 150 godina (2013, pobeda Tima) nema nikakav teret, ima on ulogu favorita, ali egzibicija je - napominje Krajinović.

Novak je u subotu iza ponoći rekao da mu je drago što može da bude kao podrška Krajinoviću i neko ko može da ga posavetuje iz perspektive starijeg i sunarodnika i igrača.

Spomenuo je tada da zbog toga Filipa gleda kao svog mlađeg brata, a isti osećaj ima i naš mlađi predstavnik.

- Što se tiče Novaka, to je naš heroj, idol, svaka mu čast na ovome, ima veliko srce, najbolji je u istoriji tenisa. Učim od njega redovno, šta ćeš bolje, imati pored sebe čoveka koji je broj jedan i hoće da pomogne svima. On mi je kao stariji brat i hvala mu na tome. Sigurno ću dati sve od sebe, jeste egzibicija, ali svi smo igrali koliko možemo, ali shvatili smo ozbiljno. To ste videli i juče po emocijama Zvereva. Daću sve od sebe, ali ću probati da odigram dobar tenis i dam sve za pobedu.

Adria Tour, Novak Đoković, Filip Krajinović Foto: Nikola Tomić

Krajinović nije siguran da će igrati i na turniru Janka Tipsarevića, Eastern European Championship, koji startuje u ponedeljak, jer je već igrao nekoliko jačih mečeva.

Međutim, zna kada će se opet sastati sa Novakom i dati mu šansu da se revanšira za subotnji poraz.

- Imam 2:0, daću mu još nekoliko nedelja da trenira pa ćemo igrati u Banjaluci da vidimo da li se popravio. Šalu na stranu, mi učimo od njega i dostigao je ono što verovatno niko nikada neće u tenisu - kaže u zbilji Krajinović.

Na početku meča protiv Đokovića nije sve delovalo tako sjajno. Filip nije bio u dobrom tajmingu na udarcima, neke je loptice izbacivao bekhendom van, neke udarao i ramom, a Đoković je bio agreisvniji.

Otkrio nam je kako se to promenilo i kako je preokrenuo tok meča protiv Đokovića.

Adria Tour, Novak Đoković, Filip Krajinović Foto: Nikola Tomić

- Baš smo pričali o tome, nisam imao rešenja i osetio loptu na početku meča. Bio je dosta dobar i agresivan. Radim sa Jankom već sedam, osam meseci i tražimo načine da kada plan A ne ide, uzmemo plan B. To sam uradio, odigrao sam servis volej, to mi je dalo samopouzdanje i odatle je bilo bolje... Generalno volim da idem napred, tu se osećam najsigurnije. Volim voleje i da stvaram pritisak, da idem na sve ili ništa i upalilo je juče.

Iako priznaje da nije na vrhuncu što je evidentno posle dva dana turnira i kada je reč o ostalim učesnicima (posebno Dimitrov i Troicki), Krajinović veruje da će iz nedelje u nedelju sve više napredovati.

- Sigurno da je iz nedelje u nedelju sve bolje. Prvi meč posle tri meseca, nije bilo lako ni psihički ni fizički. I dalje vidim mnogo prostora, zato smo svi organizovali ovo da vidimo gde smo i šta smo. Tačno toliko nam treba da igramo do četiri - priznaje Krajinović i odmah objašnjava zbog čega to kaže.

novak đoković Foto: MN Press

Damir Džumhur se povredio u subotu, Dušan Lajović takođe nije bio dobro u nedelju i jasno je da su povrede opomena da se teniseri ne "zaleću".

- Fizički ste videli da niko nije najsjajniji. Plan je da sutra igram Jankov turnir. Svaka i njemu čast što je napravio takav turnir, biće ozbiljnih mečeva, da li ću sutra izaći na teren, pod znakom pitanja. Gledaćemo da fizički to izdržim, ne želim nikakav rizik. Tokom karijere sam imao više tih pehova gde sam žurio i ovog puta ćemo biti pametni - zaključio je naš teniser.

Video: Džumhur: Srećan sam što ću igrati protiv Novaka u svom gradu

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA