≫ 

Rubljov "nokautirao" Zvereva za finale sa Đokovićem!

Rus ušao u samu završnicu i igraće protiv Novaka Đokovića od 20 sati za trofej

  • 0
Spain Tennis Davis Cup Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Andrej Rubljov pobedio je Sašu Zvereva na egzibiciji u Zadru, drugog dana drugog vikenda Adria Toura sa 4:2 i 4:1.

Rubljov je posle dve pobede nad Marinom Čilićem u tri seta, a onda i Danilom Petrovićem 4:2, 4:1, potvrdio da je prilično spreman za nastavak sezone kada god do njega dođe.

Zverev je i posle beogradskog dela Adria Toura pokazao da mu je najveći problem u glavi. Može da pobedi svakog, ali se i u Beogradu i u Zadru strašno mučio sa fokusom i tek u pojedinim trenucima pokazivao šta ume.

To nije bilo dovoljno protiv motivisanog Rusa, koji je već do 2:2 imao brejk šansu koju nije iskoristio.

Svoje tri šanse potom nije iskoristio ni Saša, pa je Rubljov poveo sa 3:2 u meču koji je do tog trenutka mogao lako da ode i na jednu i na drugu stranu.

Propuštene šanse su uzdrmale Zvereva koji kao da je otišao da se igra sa vozićima, poklekao je, izgubio svoj servis i automatski prvi set.

Rus je na startu drugog seta napravio gotovo neshvatljivu grešku jer je imao lepo otvorenu paralelu iz forhenda i na 40:40 sebi nije smeo da dozvoli promašaj.

Promašio je, poslao lopticu više od metra u aut i pretrpeo brejk, a Zverev je poveo sa 1:0 i servirao je.

Međutim, Saša je uzvratio Rubljovu očajnim forhendom iz trka već u sledećem gemu kojim je izgubio poen za 0:30, tako da je Andrej ekspresno vratio brejk i onda poveo 2:1.

U tom delu igre je izgubio čak deset poena uzastopno, a Rubljov je stigao do novog brejka, posle loptice koju je u mrežu poslao Zverev.

Andrej je poveo sa 3:1 i servirao, ali se Zverev nije predao odmah. Drugi poen tog petog gema bio je vrlo atraktivan i na mreži ga je dobio Nemac, ali je Rus as udarcem smanjio na 15:30.

Servis vinerom je poravnao na 30:30 i onda bez mnogo dileme na 40:40 odigrao sigurno i plasirao se u finale.

Video: Nole se popeo na binu, a Lola ukrala veče u beloj seksi kombinaciji

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA