≫ 

Đoković u taj-brejku "slomio" Hrvata: Novak spreman za finale sa Rubljovim!

Srbin je dozirao protiv 299. igrača sveta, ali se zagrejao za meč za titulu

  • 3
Trening Novak Djoković Foto: Mario Ćužić / HTS

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Nina Serdarušića u trećem meču drugog vikenda Adria Toura u Zadru.

Novak je slavio u dva seta  sa 4:1 i 4:3 (3) protiv momka koji je ušao umesto Grigora Dimitrova, meč nije imao rezultatski značaj jer se Srbin ranije plasirao u finale, ali je odigrao tako da bi se za njega zagrejao.

I od starta meča Serdarušić je krenuo nešto bolje, imao je brejk lopte već u uvodnom gemu. Novak mu je pomagao duplim greškama i lošim servisima, pa do trećeg gema praktično nije ličio na sebe.

Bilo je 1:1, Serdarušić je imao 0:40 i četiri uzastopne brejk lopte jer se gemovi na Adria Touru ne igraju na razliku i Đoković je delovao pomalo odsutno.

Međutim, od tog trenutka se potpuno pokrenuo, krenuo da izlazi napred, drop šotovi su počeli da prolaze, a servis vineri da poništavaju brejk lopte Serdarušića i Đoković je poveo 2:1.

Tada je odigrao nekoliko dobrih poena i u poznatom maniru napravio brejk za 3:1 posle čega je rutinski priveo i set kraju.

U drugom je već na startu imao šansu za brejk. Serdarušić je bio u škripcu, izvukao se prvo servisom, a onda u najboljem poenu do tog trenutka izvukao nemoguće.

Đoković ga je šetao levo i desno udarcima sa obe strane, prilazio postepeno mreži i gradio poen do smeča.

Međutim, smeč je na 40:40 odigrao loše, Serdarušić ga je stigao i onda pasing šotom sprečio brejk. Novak je brzo stigao do 1:1, ali Serdarušić ovog puta nije popuštao na servisu i poveo je sa 2:1.

Isto se nastavilo i posle rutinskog gema Đokovića za 2:2 i bilo je pitanje kada će popustiti servis Serdarušića ili kada će se uključiti onaj "turbo" ritern srpskog igrača.

Početni udarac Hrvata nije se "ugasio" ni u petom gemu, a jednu od retkih Novakovih šansi je Serdarušić rešio novim pasingom i otišao na 3:2 i gem od osvajanja drugog seta.

Novak je "dodao gas", rutinski dobio svoj gem i izjednačio, a onda u taj-brejku na 2:1 dočekao Ninovu grešku iz bekhenda, brzo je poveo sa 4:1 i do kraja rutinski završio meč. On će se u finalu naći sa Rusom Andrejem Rubljovim.

Da podsetimo, Rubljov je u svom trećem meču u Zadru u nedelju popodne pobedio Sašu Zvereva, kojim je i zakazao finale sa srpskim asom.

Drugi set:

4:3 i pobeda Đokovića - Mini-brejkom je počeo Novak ovaj deo igre, uzeo i sledeći poen za 2:0, da bi Serdarušić riternom vratio mini-brejk i došao do 2:1. Promašio je bekhend već u narednom poenu, Nole je otišao na 3:1 i posle toga vinerom posle teškog riterna za 4:1 definitivno slomio otpor rivala koji je osvojio još dva poena do kraja seta.

3:3 - Novak iz totalne defanzive pravi viner, skraćuje loptu, a onda iz bekhenda muči Serdarušića koji to ne može da vrati. Servisom je Srbin uzeo poen za 40:0, pa lagano osvojio gem za taj-brejk.

3:2 za Serdarušića, Hrvat sve bolji - Dva odlična servisa Nina za 30:15 u svom gemu. Nole je dobro počeo da gradi poen forhend paralelom, odigrao "školski" u suprotnu stranu i izašao na mrežu gde ga je još jednom prošao Serdarušić, a onda i osvojio gem.

2:2 - Izlazi napred Novak i pritiska protivnika za 15:0, pa onda pogađa mrežu za 15:15. Nino je pormašio polje u dva naredna poena pa je Srbin rutinski izjednačio.

2:1 za Nina - Serdarušić je sada pustio ruku, igra sigurnije udarce. Novak je odigrao dobru kombinaciju bekhenda i forhenda za 15:30, Nino je servisima došao do 40:30 a onda i gema.

1:1 Rutinski poravnava srpski igrač - Projektil Đokovića ostavio je ukopanog Serdarušića za 30:15. Izašao je potom Srbin na mrežu, prošao po dijagonali i onda asom na 40:30 rešio gem u svoju korist.

1:0 za Serdarušića posle najboljeg poena meča! Po dva poena uzela su obojica igrača do 30:30 u startnom gemu drugo seta kada je Novak na drugi servis Nina ušao u teren i odmah opalio viner za dve brejk prilike. Serdarušić je jednu spasao posle dobrog servisa, a na 40:40 ga je Đoković imao na ziceru.

Šetao je rivala Novak levo i desno, prilazio, a onda odigrao previše mek smeč na mreži, Serdarušić je uspeo da vrati i na kraju pasing šotom u najboljem poenu meča uspeo da osvoji prvi gem.

Prvi set:

4:1 Lagano osvaja set Đoković - Uozbiljio se srpski igrač, počeo bolje da servira, skraćene lopte koje forsira su počele da prolaze i bez mnogo muke je materijalizovao brejk i poveo u prvom setu.

3:1 Brejk Đokovića - Novak je sada posle strašnog drop-šota odigrao još dva dobra poena i došao do 15:40 na servisu rivala. Nino je asom poništio jednu brejk šansu srpskog igrača, pa je pogodio mrežu i Novak iz druge brejk šanse pravi razliku.

2:1 za Novaka, Serdarušić imao 0:40! Ne prolazi drop šot Novaka, drugi put u meču, prolazi dobar ritern Serdarušića pa Nino dolazi do 0:40 i četiri vezane brejk prilike. Srbin prvu poništava izlaskom na mrežu i skraćenom dijagonalom, drugu strašnom bekhend paralelom, a treću za 40:40 nepovratnim servisom. Novi jak servis, novi promašaj Serdarušića spasao je Đokovića i posle šeste brejk lopte.

1:1 Serdarušić se nije pokolebao lošim završetkom prvog gema u kom je imao veliku šansu. Dobro servira, lagano osvaja poene i onda baš servis vinerom niže i četvrti poen za izjednačenje.

1:0 za Novaka, umalo brejk Serdarušića! Posle uvodne Novakove greške i pogođene mreže za 0:15, Srbin uzima dva poena, ali onda pravi i dve duple greške za 30:40 i dve brejk lopte Serdarušića. Prvu je poništio Đoković servisom "od polja", a onda osvojio još jedan brz poen za gem.

Video: Novak Đoković pevao na nastupu Džibonija

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA