≫ 

Moćan američki lobi "buši" Novaka preko Dimitrova? Procurili detalji o sumnjivom ponašanju Bugarina

Čudno, tako je u najmanju ruku delovalo ponašanje Grigora Dimitrova tokom Adria Toura, a Telegraf donosi neke zanimljive i nezvanične detalje koji ukazuju da je Dimitrov garant bar sumnjao na korona virus i pre nego je to objavio

  • 55
Novak Djokovic, Dimitrov Foto: Nikola Tomić, Instagram/grigordimitrov

Devetnaesti reket sveta je na beogradski Adria Tour došao iz Sjedinjenih Država i trebalo da je učestvuje i na beogradskom turniru prvog vikenda, ali i na zadarskom, drugog vikenda.

Učešće je završio posle meča sa Bornom Ćorićem u Zadru, kada se povukao jer se osećao loše. Epilog toga "osećam se loše" bila je Instagram objava kada je bugarski igrač, pola sata pre početka zadarskog finala, rekao - pozitivan sam!

Ukratko, usledila je spirala dešavanja: otkazivanje finala između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova, testiranje 22 osobe u zadarskom Zavodu za javno zdravlje i tri pozitivna testa - Borna Ćorić, Kristijan Groh (trener Dimitrova) i Marko Paniki (Đokovićev kondicioni).

Pozitivan je i Viktor Troicki, a Saša Zverev, Marin Čilić, Đorđe Đoković i ostali koji su do sada bili u kontaktu sa Bugarinom su se ispostavili kao negativni.

Objava Dimitrova pokrenula je lavinu koja se, očekivano, sa zapada, slila ka Đokoviću i njegovoj familiji kao organizatorima turnira.

Međutim, javilo se i jedno pitanje - gde je zapravo Dimitrov dobio korona virus, da li je to stvarno bilo u Beogradu, ili nije? I zbog čega je to moralo da se kaže baš pred finale?

Grigor Dimitrov Foto: Instagram/grigordimitrov

Kada je reč o virusu kakav je korona, krivica je relativna stvar, tu niko sa sigurnošću ne može da upire prstom u onog drugog kao krivca zbog zaraze, jer mnogi ni ne znaju da ga imaju.

Ali u konkretnom slučaju, sumnja da je Dimitrov imao koronu i po dolasku u Beograd može se potkrepiti sa nekoliko detalja i onda se može tražiti uzrok - zašto bi to Grigor prikrivao.

Primera radi, on je kako saznajemo jedini teniser koji je po dolasku u srpsku prestonicu pitao da li se koriste maske i pokrenuo uopšte čitavu tu polemiku.

Druga stvar, egzibicioni humanitarni Adria Tour počeo je sredinom juna na terenima SC Novak na Dorćolu i još tada smo pisali da Dimitrov fizički ne liči na sebe na terenu.

Dominik Tim, Aleksander zverev, Novak Đoković, Skadarlija Bez Dimitrova u izlasku sa teniserima, Foto: Instagram.com/domithiem/

Bilo je jasno da fizički nije spreman, ali ok, to smo pripisivali dugoj pauzi u sezoni jer teniseri nisu igrali nikakav tenis praktično od Indijan Velsa.

Zato im je Adria Tour bio neka vrsta oaze gde su mogli da se oprobaju posle tri meseca. U prilog tvrdnji da je postojala sumnja na virus govori i to što je Dimitrov jedini od četiri zvezde koji nije bio na večeri u Skadarliji u četvrtak uveče, pre početka turnira.

Đoković, Zverev i Tim su objavili fotografiju, Bugarina na njoj nije bilo i tada smo mislili da je prosto možda hteo sebi da da oduška "za svoj groš".

Na konferencije nije bio voljan da dolazi, nije se proslavio na terenu, pa smo čak i od bugarskih kolega u medija centru mogli da vidimo začuđenost takvim stavom.

Nije čudno, jer su potegli iz Bugarske da bi ispratili svog asa, a on im nije posvetio bogzna kako mnogo pažnje. Logično, nije ni našim medijima, ali to je već manje bitno.

Ono što je u Beogradu takođe bilo simptomatično desilo se i u večeri kada je organizvana žurka po završetku beogradskog turnira.

Novak je tada morao da "ponese" Dimitrova da bi ovaj zaigrao u poznatom beogradskom klubu jer Grigor nije delovao preterano raspoloženo.

Tim je pobedio u Beogradu, Krajinović se zadovoljio utešnom nagradom i dok se Austrijanac već okretao turniru u Nici na Ultimate Tennis Showdown događaju u Muratoglu akademiji, oči svih nas ovde okrenule su se ka Zadru.

Video: Đoković u Beogradu trenirao sa Dimitrovim

Dimitrov je u Hrvatskoj dva dana osećao simptome, slabost i malaksalost, ali je na dva pitanja da li želi da se testira odgovorio negativno.

Sve vreme je ćutao i pravio se da je sve u redu. Ni u Hrvatskoj nije bio spreman da ispunjava medijske obaveze i govorio je da je zbog povrede lakta.

Na turniru u Zadru je odustao posle meča sa Bornom Ćorićem i tu dolazimo do sledećeg važnog momenta - na kraju meča je pružio Borni pesnicu umesto ruke, a slično je učinio i sa sudijom u stolici, o čemu je Telegraf pisao u ponedeljak ujutro.

Adria tour, Dominik Tim - Grigor Dimitrov Foto: Marko Jovanović

U Zadru se nečkao i rekao da je privremeno dao šansu Ninu Serdarušiću, ali da želi da u nedelju igra protiv Novaka. Međutim, njegov menadžer je to presekao, rešio je pitanje privatnog aviona i obojica su odleteli u Monte Karlo.

Dimitrov se tada javio i rekao da je pozitivan i kada su ga pitali zbog čega je to uradio baš u tom trenutku - odgovor menadžera je bio "to mora tako, on to želi".

Hrvati i njihov krizni štab su tražili zdravstvenu dokumentaciju da bi dalje postupali po preporukama i konkretno taj rezultat. Tražili su i da se ponovi test i izjavu Dimitrova, pismeno ili usmeno s kim je sve boravio u teniskom centru i van njega.

Ništa od traženog nisu dobili, sve dok menadžer nije rekao da se pošalje pismeni zahtev, te su zadarski lekari tokom noći to radili i do ponedeljka odgovor nije stizao.

Video: Ivanišević: Pre tri dana sam se testirao, test je negativan, a bio sam u kontaktu sa Grigorom

Posledica je bila višestruka. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da je Dimitrov pozitivan, mada zaista deluje da je tako jer nema potvrde i dokazanog testa, ali postoji nekoliko indicija šta bi moglo da stoji u pozadini svega.

Poznato je da je Dimitrov povezan sa jakim menadžerskim agencijama iz SAD. Nekada treći, a sada 19. igrač planete nije blistao u poslednje vreme. Drugo kolo Melburna, prvo u Monpeljeu, pa drugo u Roterdamu i jedino zapaženo polufinale Akapulka.

S obzirom na to da zavisi od sponzorskih ugovora i sa nekim poznatim sportskim brendovima, a da je Adria Tour po sebi privukao ogromnu gledanost (Đokovići tvrde da je Beograd imao 100 miliona pregleda), jasno je da je pažnja sada tu.

Adria Tour, Prvi meč, Dušan Lajović - Grigor Dimitrov Foto: Nikola Tomić

Previše publike na tribinama, previše kontakta među igračima od konferencija, terena, preko aktivnosti van terena (fudbal, košarka), sve to se odjednom zameralo dok su se strani mediji čudili zašto na tribinama u Beogradu ima toliko ljudi, ako je cela Evropa i Amerika svoje tribine zatvorila.

Zbog svega navedenog, deluje kao namerna odluka da se baš pred finale baci "bomba" zvana "Dimitrov pozitivan". Niko sa sigurnošću to ne može da tvrdi, ali da je moglo da sačeka bar još sat vremena, moglo je.

Ovako deluje kao da zapadni lobiji "buše" Đokovića, da li zbog gledanosti, publike na tribinama, to opet malo ko zna.

Sve ovo dešava se i pred US Open, kada Novak pokušava da izdejstvuje što bolje uslove za igrače (to je radio i tokom pauze idejom s onim fondom za pomoć slabije rangiranima).

Novak Đoković, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Dominik Tim Foto: Telegraf

Logika organizatora recimo nalaže da u ovakvim okolnostima teniserima i teniserkama ponude što manje novca jer, ako nemaju publiku na tribinama, moraju da se oslone samo na ono što dobiju od TV prava. U pitanje je veliki novac, ali ne tako veliki kao kada je i publika tu.

Izdejstvovati bolje plate za igrače bilo bi uzimanje iz džepa organizatora iz USTA (američke teniske asocijacije). Naravno, nezahvalno je tvrditi da su oni iza svega što se dešava, ali da je sve slučajno, pa ne bi se reklo.

Odgovor na pitanje zašto je u Beogradu bilo publike i zašto je događaj privukao toliko pažnje je naizgled vrlo jednostavan: Vlada Srbije je to dozvolila na osnovu preporuka kriznog štaba.

Novak Đoković Printskrin: Sport klub

S druge strane, krivica za Grigorov pozitivan test je takođe na zapadu olako svaljena na srpskog igrača i Adria Tour, pa se odmah javio i Nik Kirjos da likuje zbog toga, Naomi Osaka je uradila nešto slično...

Ukratko, Đoković se nalazi pred novom paljbom, koja, bila orkestrirana ili ne, neće prijati njemu, ali može samo da mu posluži kao dodatni motiv da kada se vrati na teren i na onaj pravi ATP tur, bude još bolji nego što je bio do sada.

Ako to uspe da izvede, onda će i lobiji i zapadni mediji, pa i neke kolege sa ATP tura moći samo da pokušavaju da ga "buše", dok srpski igrač broji trofeje na putu ka istoriji.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajvos@

    23. jun 2020 | 10:14

    NOLEEEEEE ❤❤❤❤

  • Almir Sarajevo

    23. jun 2020 | 00:36

    Odličan text.. Svaka čast autoru, jer je lijepo sve posložio, s argumentima i dokazima... Novak je napravio veliku stvar, ne samo za Beograd i Zadar, već cijeli region... Čekali bismo ga u Sarajevu i Banjoj Luci da mu stisnemo ruku. No, ovako od toga neće biti NIŠTA. Dimitrov je sve režirao i čekao sat prije meča da objavi da je pozitivan. Uspio je prvo pobjeći... Cijenio sam ga, a sada mi je pao u očima. Sretno, Nole... Bit će još turnira... Čekamo te u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da dođeš... Pozzz

  • lavica

    23. jun 2020 | 09:04

    ++++ slažem se u svemu sa ovim komentarom teksta, najlakše je baciti krivicu na drugog..... prozivati i komentarisati šta je moglo a šta nije, negativni komentari stižu iz sveta, a posebno od britanaca jer znamo da oni ne vole Noleta i jedva su dočekali da ga ''buše'' kao i svaki put +++

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA