≫ 

Đoković mahao badnjakom posle epske pobede, pa poveo navijanje: Ja te volim Srbijo!

Srpski teniseri slavili u epskom dublu protiv Francuske

  • 16
Novak Đoković Printskrin: Twitter.com

Teniseri Srbije pobedili su Francusku sa 2:1 ukupnim rezultatom, posle sjajnog dubla u kojem su Novak Đoković i Viktor Troicki došli do pobede od 2:1 i tako doneli Srbiji plasman u četvrtfinale.

Naš dubl Đoković - Troicki doneo je ključni poen kojim je Srbija pobedila sa 2:1. Prvo je Lajović izgubio od Benoe Pera na startu duela, zatim je Novak izjednačio protiv Gaela Monfisa, pa je dubl odlučivao ko će biti pobednik ovog duela.

Naš tim je loše započeo dubl meč, pretrpeo je brejk već na startu, ali se odmah revanširao Francuzima i došao do izjednačenja. Zatim do 3:2 nije bilo brejkova, a onda je Srbija uspela da oduzme loptu Francuzima i da stvori ozbiljniju prednost.

Zatim su oba tima razmenila dva sigurna gema, a onda je naš dubl došao do tri vezane set lopte na svoj servis. Francuzi su došli od 40:0 do 40:40 i odlučujućeg poena (u dublu ovde nema prednosti kada se dođe do 40:40), ali ga je naš tim osvojio i pretvorio u poen.

Drugi set je bio posebno dramatičan. Nije bilo brejkova, a ni mnogo brejk lopti. Francuzi su imali prvu, pri vođstvu 3:2, ali su se Novak i Viktor odbranili.

Zatim je Srbija imala ogromnu priliku da napravi ključni brejk, jer su Nole i Viktor došli do 40:0 i tri brejk lopte, ali su se Francuzi na volšeban način spasili i zatim u tajbrejku uspeli da preokrenu i izjednače na 1:1.

Usledio je odlučujući set, koji se igra do 10, u kojem je Srbija bila fenomenalna. Bilo je 3:1 za Francuze, nakon čega je usledila silovita serija Viktora i Novaka i 9 vezanih poena za konačnih 10:3.

Novak i Viktor su na kraju meča čestitali svima Božić, a Novak je u ruci imao grančice badnjaka, kojima je mahao. Svima na tribinama su čestitali Božić, kao i svima kraj malih ekrana.

Usledila je i pesma: "Ja te volim, ja te volim Srbijo", koju su pevali uglas, dok je Novak mahao grančicama badnjaka.

U poslednjem kolu grupe Srbija će igrati protiv Čilea, ali je već sada jasno da će naš tim nastaviti takmičenje u četvrtfinalu i da će se preseliti u Sidnej, gde će se igrati završnica takmičenja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    6. januar 2020 | 15:53

    Djokovic igra dva meča u danu svaka mu čast.Mir Božiji Hristos Se Rodi!

  • dex

    6. januar 2020 | 15:43

    PRAVI KRALJEVI Srecan BOZIC svima nama koji slavimo i bravo za nase navijace na trininama

  • ljubo

    6. januar 2020 | 15:56

    To je pravi covek i sportista nikoga ne pocenjuje svole voli a tudje postuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA