≫ 

Kecmanović šokirao Congu! Kraj za Ðerea i Krajinovića u Dohi

Jedna velika pobeda, ali i dva poraza srpskih igrača u muškom singlu

  • 0
1164442249

Foto: Guliver/ Logan Riely/Getty Images

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi, pošto je u drugom kolu savladao iskusnog Francuza Žoa-Vilfreda Congu 7:6 (11:9), 6:1.

Kecmanoviću je za pobedu bilo potrebno sat i petnaest minuta igre i samo je prvi set bio neizvestan do samog kraja. Oba tenisera su bila sigurna na svojim servisima, pa je jedini brejk propustio Kecmanović u petom gemu.

Taj-brejk je bio igra nerava u kojoj su i jedan i drugi imali set lopte i svoju drugu je na kraju iskoristio srpski igrač posle tri propuštene za Congu.

Drugi set je bio lakši za srpskog predstavnika pošto je Kecmanović u četvrtom gemu po prvi put oduzeo servis rivalu, u šestom gemu je to ponovio i sa 5:1 do kraja rutinski rešio meč u svoju korist. Njegov naredni rival biće Marton Fučovič iz Mađarske.

Filip Krajinović, Jevgenij Donskoj

Foto: Tanjug/AP

Druga dva srpska predstavnika u Dohi, Laslo Ðere i Filip Krajinović završili su nastup u drugom kolu. Krajinović je završio učešće u prestonici Katara porazom od Španca Fernanda Verdaska 7:4, 4:6, 6:0, posle dva sata i šest minuta igre.

Ðere je u drugom kolu izgubio od Francuza Pjera-Ig Erbera 6:1, 6:3, posle 63 minuta igre.

Rival Verdaska u četvrfinalu biće bolji iz duela Kanađanina Miloša Raonića i Francuza Korentana Mutea, dok će Erber u borbi za polufinale igrati protiv Rusa Andreja Rubljova. Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 1.325.200 dolara.

Video: Miomir Kecmanović obrisao Zvereva! Da li je ovo Novakov naslednik?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA