≫ 

Novak poveo navijanje za Ducija, pa pozvao Srbe iz Sidneja: Idemo da pravimo žurku!

Prvi utisci su mu da je ATP Kup jedan od njegovih najlepših momenata u karijeri

  • 4
1199021472 Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki ostvarili su veliku pobedu u Sidneju, jedan sat iza ponoći i doneli Srbiji titulu osvajača ATP Kupa u finalu sa Španijom.

Srbija je pobedila dublom u kom su Viktor i Novak pobedili Pabla Karenja-Bustu i Felisijana Lopeza. Pre toga je Dušan Lajović izgubio od Roberta Bautiste Aguta u singlu, dok je Đoković dobio Rafaela Nadala.

- Sećaću se ovog iskustva celog života, ovo je jedan od najlepših momenata u mojoj karijeri. Sami ste rekli, blagosloven sam što imam divnu karijeru poslednjih 15 godina, ali igrati za tim i državu sa nekim od najboljih prijatelja, to je nešto sa čime nema poređenja, to je nešto potpuno posebno za gledanje - rekao je Đoković na kraju meča teniskoj legendi Džimu Kurijeru.

1199013555 Foto: Guliver/Matt King/Getty Images

Na Troickog je poseban utisak ostavilo to što je pobedio upravo u paru sa Novakom.

- Prvo bih čestitao Novaku što je ponovo igrao sa mnom, uvek je to veliko iskustvo, igramo od devete, desete godine i deliti momente sa njim, neopisivo je rečima. Nestvarno je, hvala čitavom timu, bez njih ovo ne bismo uradili. Malo smo usporeno počeli, napravio sam veliku grešku, ali smo se vratili snažno, fokusirani i jaki do kraja. Navijači su nam toliko pomogli, moram da ih se zahvalim - kazao je Viktor.

Veliku zaslugu za trofej na prvom ATP Kupu imao je i Dušan Lajović koji je pobedio u četiri singl meča tokom turnira. Njega je Novak posebno pohvalio, a onda poveo navijanje navijača skandirajući njegovo ime.

- Veliki timski rad i hoću da ponovim ono što je Viktor rekao: Dušan je igrao najbolji tenis na betonu ikada. Dule, Dule, Dule! Neverovatno dobar momak, mnogo se trudio i borio da bi došao ovde i njegov doprinos je bio veliki - dodaje Đoković.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Viktor nije zaboravio ni nedavno penzionisanog Janka Tipsarevića, Filipa Krajinovića i ostale iz tima Srbije koji nisu bili u Brizbejnu i Sidneju.

- Ceo naš tim je ovde imao prijatelje koji nedostaju, ali su uvek sa nama. Naš Janko, hvala brate. Tu je Filip, takođe član našeg tima, Kecmanović i Đere, hvala svima, nadam se da ćemo nastaviti sa ovim - naglasio je Troicki.

Nole se potom našalio i pozvao navijače da zajedno naprave žurku i proslave veliku pobedu, kako nad Španijom i Rusijom, tako i na prvom ATP Kupu.

- Vraćamo se u Srbiju da slavimo i da se vratimo ovde. Šalim se, ima ovde u Sidneju mnogo Srba očigledno. Viktor mora da spava, ali ja ne moram, tako da ako hoćete da pravimo žurku, spremni smo - uzviknuo je drugi reket sveta.

Video: Đoković posle neviđene drame odveo Srbiju u polufinale ATP Kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA