Ljudi s maskama, dim nad arenom i prekid kvalifikacija: Uznemirujuće scene na AO pred nastup Srba

Organizatori nisu imali drugog izbora osim da zaustave mečeve

  • 1
Navijači, Australijan open, maska Foto: Guliver/Daniel Pockett/Getty Images

Organizatori Australijan opena odlučili su da prekinu prvi dan kvalifikacija nakon katastrofalnih uslova u kojima su igrači igrali.

Posle kolabiranja slovenačke teniserke Dalile Jakupović, koja je usled nedostatka kiseonika predala meč, iako je vodila, kao i mučenja sa dahom Bernarda Tomića, kome je medicinsko osoblje davalo i kiseonik, organizatori su odlučili da prekinu kvalifikacije pre nego što je završen čitav program koji je planiran za prvi dan.

Sada su sve nade uprte u to da će vreme da se smiluje nad Melburnom i da će pasti kiša koja bi mogla da utiče na gašenje smrtonosnih požara koji danima već razaraju Australiju, što bi uticalo i na poboljšanje kvaliteta vazduha, koji je bio ispod svakog nivoa u Melburnu uz indeks zagađenosti vazduha od 407, što prelazi granicu opasnog po zdravlje.

Mučili su se teniseri i teniserke prvog dana, jer je osim lošeg vazduha u Melburnu bila i vrućina, pa su uslovi za igru bili veoma loši.

Malobrojni navijači koji su došli na tribine nosili su zaštitne maske na licu.

Australijan open, navijač s maskom Dim je napravio pakao i gledaocima na tribinama; Foto: AP/Tanjug

Ove slike su potresle ljubitelje tenisa i zabrinula mnoge poklonike belog sporta, a posebno tenisere koji tek treba da igraju u tim uslovima.

U noći između utorka i srede na terenu u Melburnu će, ukoliko ne bude novih odlaganja, na terenu biti nekoliko srpskih predstavnika. U ženskoj konkurenciji ćemo gledati srpski derbi između Olge Danilović i Jovane Jović, dok će od muških predstavnika na terenima biti Nikola Milojević protiv Taro Danijela, Viktor Troicki protiv Bredlija Klahana, iDanilo Petrović protiv Enca Kuakoda.

Ostaje nam da se nadamo da će zagađenost vazduha biti znatno manja i da će uslovi za igru biti koliko toliko bolji u odnosu na prethodni dan.

Australijan open, zagađen vazduh, Rod Lejver Arena Foto: Guliver/Graham Denholm/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    14. januar 2020 | 17:08

    Tolike pare zaradjuju od prebacivanja loptice i sad im smeta dim? Nema prekida, igra se i po suncu, kisi a ako treba i po dimu. Oni su tu da zabavljaju narod tako da neka se zrtvuju malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA