≫ 

Žreb za AO: Novaku na startu prete Đere i Lajović, Krajinović u 2. kolu može na Federera

Pre eventualnog duela sa zemljacima, Novak će morati da preskoči Nemca Štrufa

  • 4
novak djokovic Foto: AustralianOpen

Australijen Open je krenuo, odigrani su mečevi prve runde kvalifikacije uz prolaz tri srpska predstavnika koje ćemo, nadamo se, gledati i u glavnom žrebu, a izvučeni su i parovi uvodnog kola.

Sedmostruki šampion i branilac titule Novak Đoković za rivala ima Nemca Žan-Lenarda Štrufa, dok bi u slučaju prolaza u drugoj rundi igrao protiv Japanca Tatsume Itoa ili kvalifikanta.

Zanimljivo, Nole bi u trećem kolu mogao da se sastane sa zemljakom Laslom Đereom koji je za rivala u prvoj rundi dobio Jošihita Nišioku. U istom delu kostura je i Dušan Lajović, njegov prvi rival je Kajl Edmund, a ukoliko naš teniser preskoči i naredne dve prepreke, moguć je njegov duel sa Novakom u osmini finala.

Konačno, ono čemu se mnogi nadaju moglo bi da se ostvari u polufinalu: novi epski sudar Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji se nalazi u istom delu kostura kao i naš as.

Prva ozbiljnija pretnja za Novaka čega ga tek u čevrtfinalu, Stefanos Cicipas je mogući rival braniocu titule, pošto je Grk kao šesti nosilac najozbiljniji favorit do meča sa Srbinom.

Krajinovića žreb "nije pomazio".

Filip će u prvoj rundi na kvalifikanta, a ukoliko ga eliminiše, u drugom kolu ga najverovatnije čeka okršaj sa Rodžerom Federerom ako, naravno, i Švajcarac uspešno prebrodi svoju prvu prepreku u liku Stiva Džonsona.

Podsetimo da Srbija ima još trojicu predstavnika koji bi mogli da se nađu u glavnom žrebu, to su Viktor Troicki, Nikola Milojević i Peđa Krstin, pošto su sva trojica preskočili prve prepreke u kvalifikacijama.

U ženskoj konkurenciji, Olga Danilović se plasirala u drugo kolo kvalifikacija trijumfom u tri seta nad zemljakinjom Jovanom Jović eks Jakšić.

novak djokovic Foto: AustralianOpen
novak đoković Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA