≫ 

Đoković konačno dobio tužbu protiv grada Rija, dočekao je tri miliona posle sedam godina!

Naš najbolji teniser je na epilog čekao godinama, pošto mu vlasti prestonice Karioka nisu isplatile dogovorenu sumu za učešće na egzibicionom meču sa Gustavom Kuertenom

  • 35
Australia Tennis ATP Cup Foto: Tanjug/AP

Lepe vesti za Novaka Đokovića, pošto je sud konačno presudio u njegovu korist u sporu sa gradom Rio De Žaneirom koji je ostao dužan Srbinu isplatu novca za učešće na egzibicinom meču sa Gustavom Kuertenom 2012. godine.

Đokoviću je tada isplaćeno 650.000 od dogovorenih 1,1 milion dolara, posle toga ništa, pa je Novak presavio tabak i tužio grad, a epilog je stigao tek ovih dana - sedam godina od pokretanja spora!

Grad Rio je sada dužan da isplati najboljem srpskom teniseru okruglo 2.953.556.05 dolara, što je skoro trostruko veća suma od one koju je prvobitno dogovorio sporazumom.

Nole je tada kao velika zvezda svetskog tenisa ugošćen u prestonici Karioka, srpski fudbaler Dejan Rambo Petković je bio posrednik u njegovom dolasku, uz domaćinstvo nekadašnjeg brazilskog broja jedan Gustava Kuertena.

Osim egzibicionog meča sa popularnim Gugom, Novak je učestvovao u nizu aktivnosti, uveličao je i otvaranje teniskih terena i što se tiče smaog događaja sve je proteklo na veliko zadovoljstvo svih aktera i krajnje profesionalan odnos Đokovića.

Ipak, grad Rio nije ispoštovao svoj deo dogovora, tek nešto više od polovine sume isplaćeno je našem asu, a ostatak je morao da potražuje preko suda.

Na kraju, može biti sasvim zadovoljan epilogom, mada je u nekoliko navrata istakao da novac nije glavni razlog zbog kojeg je pokrenuo sudski spor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA