Izdao je trenera i to sada surovo plaća do 2022. godine: Ko je Novakov prvi rival na AO?

Osim što je napravio veliku grešku otpuštanjem trenera, Jan Lenard Štruf je i veliki fudbalski fanatik

  • 1

Kao što to već znate, nemački teniser Jan Lenard Štruf je prvi protivnik Novaka Đokovića na ovogodišnjem Australijan openu!

Susret dvojice pomenutih tenisera na programu je u pobedeljak oko 10.30 minuta i biće to njihov treći duel. Novak je na prethodna dva slavio bez izgubljenog seta.

Poslednji put na Rolan Garosu prošle godine kada smo o Štrufu pisali i kao o velikom fudbalskom navijaču. Red je da se podsetimo.

Štruf potiče iz teniske porodice. Oba roditelja su treneri, dok njihov sin živi za ovaj sport. Međutim, tu je i fudbal. Ako nije na turnirima, odnosno kada je kod kuće, Štruf ide na utakmice svog voljenog kluba - Borusije iz Dortmunda!

Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

- Volim samo Dortmund i nikoga više. Živimo na deset minuta od stadiona, a moj otac ima sezonske karte - svojevremeno je Štruf izjavio.

Ono što je obeležilo karijeru ovog Nemca jeste i sukob koji je imao sa svojim dugogodišnjim trenerom Ute Strakerjan.

Naime, Strakerjnova je tužila Štrufa 2016. godine i tražila je 170.000 evra zato što je dobio otkaz godinu dana ranije, iako je teniser po ugovoru imao obaveze prema svom treneru baš do 2016. godine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Ute Strakerjahn (@utestrakerjahn) on

Njih dvoje su, inače, zajedno radili 20 godina, još dok je Štruf imao šest godina, ali je pomenuta Ute tada istakla da je dobio otkaz zbog lošeg uticaja članova Dejvis kup selekcije Nemačke.

Tom prilikom ona je tražila i da je Štruf plaća sve do 2022. zbog svega što je ona uložila u njegovu karijeru tokom svih ovih godina. Suđenje se razvuklo, ali je konačna odluka da teniser mora sve da plati do maja 2022. godine.

Zanimljivo, Ute je tom prilikom tražila određene procente od zarade koju je Štruf imao svih ovih godina, a s obzirom na to kako Štruf dobro igra u poslednje vreme - do septembra 2019. je zaradila čak 700.000 evra!

- To će verovatno izaći i na milion evra, kako sada Štruf igra. I želeli bismo da nastavi da igra dobro - rekao je advokat trenera Kristijan Nidzvicki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA