≫ 

Šta mislite koja četiri svoja meča na AO je Novak odabrao kao nezaboravne?

Gostujući u emisiji Eurosporta srpski teniser je izabrao četiri duela od čega su dva sa Nadalom

  • 2
Novak Đoković Žo Vilfred Conga Printskrin: Youtube/Eurosport

Novak Đoković je gostovao u emisiji Eurosporta "Moje Gren Slem putovanje" gde je izabrao svoje najbolje mečeve na Australijan openu. Prvi je, kao nezaboravni momenat, izdvojio svoju prvu Gren Slem titulu osvojenu u finalnom meču 2008. godine protiv Žo-Vilfrid Conge.

- Bilo je to moje drugo Grend slem finale, ali prva pobeda. Moja cela porodica bila je ovde. Oduvek sam želeo da postanem grend slem šampion i vrlo sam naporno radio zajedno sa svojim najbližim, koji su mi davali veliku podršku i bezuslovnu ljubav. San se konačno ostvario i bio je to jedan veoma emotivan momenat - rekao je Đoković.

Novak i Conga posle finala AO 2008. Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images Prva titula u Melburnu 2008. Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Četiri godine kasnije odigrano je istorijsko, najduže finale Grend slema ikada u kojem su Rafael Nadal i Novak Đoković imali glavne uloge.

- To je verovatno bio najuzbudljiviji i najneverovatniji meč u kojem sam ikada učestvovao. Na samoj ceremoniji smo se istezali zbog grčeva koje smo trpeli! Obojica smo seli na stolice koje su se tu našle i to je bio prvi i jedini put da sam to ikada učinio! Za mene je velika čast što sam učestvovao u ovom meču. Bilo je to veče za pamćenje. Rafa je sjajan ratnik i sjajan rival".

Kao jedan od takođe nezaboravnih momenata za našeg najboljeg tenisera bio je i meč sa Vavrinkom u četvrtom kolu Austrlalijan opena 2013.

- To je jedan od onih mečeva koji vam zauvek ostanu u sećanju i u srcu. Još jedan triler meč. Tokom svih ovih godina nas dvojica smo imali neverovatne mečeve, ali ovo je bio jedan od najboljih definitivno - dodao je Đoković.

I za sam kraj Đoković je izdvojio prošlogodišnji finalni meč protiv Rafaela Nadala.

- Bio je to najbolji nastup u bilo kojem finalu Grend slema koji sam ikad imao. Pobeda Rafe, koji je bio u formi i odigrao sjajan turnir. Odigrao sam jedan od najboljih mečeva ikada u ovoj fazi grend slema protiv Puja u polufinalu, a zatim još bolje protiv Rafe u finalu. Bio sam oduševljen i prezadovoljan svojim nastupom. I da, nadam se da ću uspeti da nastavim tamo gde sam stao prošle godine - završio je Đoković.

Novak sa sedmim trofejem Australijan opena Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Eurosport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. januar 2020 | 20:17

    Njegov nezaboravan je mec sa Srpskom publikom narodom gde se prvi put predao i uzivao u takvoj povratnoj energiji naroda spuno pozitivnih emocija sto mnogi sportisti nisu mogli doziveti kao on ,jer njegovi docetci u Srbiji od naroda uci ce u antologiju svih vremena

  • Djoker

    24. januar 2020 | 22:12

    Pobjeda u polufinalu Wimbledona 2011.,i prvi put na prvom mjestu sa tom pobjedom,kao i pobjeda nad Nadalom u finalu iste godine i prvi Wimbledon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA