≫ 

Najveće iznenađenje na AO: Vavrinka izbacio Medvedeva posle tri i po sata lavovske borbe!

Švajcarac pokazao da nije za staro gvožđe

  • 2
Stanislav Vavrinka Foto: Tanjug/AP

Stanislav Vavrinka je napravio jedno od najvećih iznenađenja na Australijan openu eliminisavši ruskog tenisera Danila Medvedeva u osmini finala u pet setova - 6:2, 2:6, 4:6, 7:6, 6:2.

Posle tri i po sata velike borbe iskusni Sten (35) je uspeo da slomi četvrtog tenisera sveta i obezbedi prolaz u četvrtfinale grend slema gde će mu protivnik biti pobednik okršaja Rubljov - Zverev koji se igra od 09 časova.

Da je ovo njegov teren i da se na njemu odlično snalazi Švajcarac je pokazao već u prvom setu kada je napravio dva brejka i počistio Rusa sa 6:2. Uzvratio mu je Medvedev u naredna dva seta u kojima je bio dominantniji i mnogo brži, s dva brejka je najpre dobio drugi set (6:2), zatim i jednim brejkom u trećem za 6:4 poveo sa 2:1.

Ali, šampion Australijan opena iz 2014. nije pomišljao na predaju. Kao mladić je odigrao Vavrinka četvrti set u kojem su obojica servirali bez greške, da bi u taj-brejku nekoliko puta napravio mini-brejk i trijumfom od 7:2 izborio odlučujući peti set.

Kad je već stigao do ove prilike Vavrinka ju je oberučke i prihvatio i iskoristio. Neverovatno je vraćao teške udarce Medvedeva, igrao kao u transu i ubedljivom partijom i trijumfom od 6:2 plasirao se u četvrfinale. Svoje prvo još od 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA