≫ 

Đoković pred duel sa Raonićem: Bitno je da budem strpljiv i agresivan, ključ je u riternu

Imao sam dosta uspeha protiv njega zato što sam dosta dobro čitao njegove servise i riternirao, ključ je zapravo u tome - istakao je Novak

  • 1
Australian Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sastaje se sa Milošem Raonićem u četvrtfinalu Austraijan opena

Pred duel na prvom Gren slemu sezonuĐoković ističe da je ključ pobede u riternu.

- Imao sam dosta uspeha protiv njega zato što sam dosta dobro čitao njegove servise i riternirao, ključ je zapravo u tome. Naravno, druga najbitnija stvar je da budem strpljiv, ali isto tako i agresivan kada se pruži prilika da se napadne. On je visok, težak i snažan, to ima svoje prednosti, ali i mane. Znam otprilike šta mi je činiti taktički - kaže Novak i dodaje:

- Spremiću se naravno sa svojim timom. Goran je takođe bio njegov trener, a ključ će, ponavljam, biti u tome koliko dobro mogu da reterniram, da ga nateram da odigra uvek udarac više. Jer on mnogo poena dobija na servis, bilo asova bilo vinera, tako da je rasterećen, ali ako mu vraćate i terate ga da dodatni udarac, to je drugačija slika.

Video: Novak Đoković izveo nemoguć trik sa reketom

Raonić je je bez izgubljenog seta dobio Garina, Cicipasa i Čilića, a Novak ističe da teniser poput njega zaslužuje da bude u završnici velikih turnira.

- Drago mi je da je zdrav, da igra dobro jer je on je on jedan od igrača koji se najviše povređivao u poslednjih pet godina. Zaslužuje da bude u završnicama ovih velikih turnira i radujem se zbog njega - zaključio je Novak.

Da podsetimo, duel Đokovića i Raonića na programu je u utorak od 9.00 po srednjoevropskom vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA