≫ 

Simona Halep i Garbinje Muguruza zakazale borbu u polufinalu Australijan opena

Favoritkinje su opravdale tu ulogu u četvrtfinalnim duelima

  • 0
Simona Halep, Anet Kontaveit Foto: AP/Tanjug

Simona Halep i Garbinje Muguruza zakazali su polufinale Australijan opena! Rumunka, koja je treća teniserka sveta, osigurala je ulogu favorita protiv Estonke Anet Kontaveit sa ubedljivih 6:1, 6:1, za manje od sat vremena igre.

Estonka je samo u prvom gemu povela, a zatim je usledila surova serija Halepove, od 11 vezanih gemova, čime je došla na korak od polufinala. Kontaveit je i u drugom uspela da dođe do samo jednog gema i sprečila je da u istorijskom četvrtfinalu za Estoniju bude počašćena "krompirom".

Simona Halep, Anet Kontaveit Simona Halep; Foto: AP/Tanjug

Halep će u polufinalu igrati protiv Garbinje Muguruze, koja se vratila na veliku scenu. I ona je bila ubedljiva protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, koju je savladala sa 7:5, 6:3.

U ovom četvrtfinalnom paru viđena je veća borba, igračice su se smenjivale u vođstvu, Pavljučenkova je u dva navrata prva dolazila do brejka i vodila, ali je po pravilu odmah u narednom gemu Muguruza pravila ribrejk. Ključni momenat bio je ribrejk Špankinje u 8. gemu, kada je Pavljučenkova propustila poen na svoj servis za vođstvo od 5:3, ali se Muguruza izvukla i izjednačila.

Ubrzo je ona napala kada je Pavljučenkova servirala sa ostanak u prvom setu i došla do ključnog brejka.

Garbinje Muguruza Garbinje Muguruza; Foto: AP/Tanjug

Delovalo je da se Ruskinja nije predala, jer je uzvratila brejkom na startu drugog seta, ali je Muguruza ponovo sprečila potvrdu brejka i poravnala je rezultat. Do kraja meča Špankinja je napravila još jedan brejk i uz sigurne servise do kraja sačuvala je prednost i slavila.

Polufinalni dueli ženskog singla na programu su već u četvrtak ujutru po vremenu u Srbiji. Najpre se sastaju Ešli Barti i Sofija Kenin u 04.00, a potom Mugurzuza i Halep, najranije od 05:30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA