≫ 

Federer i Nadal će biti u panici posle Novakovih reči: To jeste glavni razlog zašto i dalje igram!

Đoković priznao da želi da bude istorijski broj 1

  • 7
Novak Đoković, Australijan open 2020 Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je na konferenciji za medije posle osvajanja rekordnog 8. pehara na Australijan openu poslao poruku najvećim rivalima, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Posle šale na početku konferencije sa čuvenim italijanskim novinarom, Novak je poručio da je presrećan zbog titule, da je sezona već sada uspešna, kako god da se završi, a da su mu prioritet Grend slem trofeji i da je to jedan od glavnih razloga zašto i dalje igra i da mu je cilj da bude istorijski broj 1 - igrač sa najviše Grend slem titula.

- Naravno da sam presrećan što sam dobio priliku da osvojim još jedan Australijan open. Grend slem trofeji su prioritet za mene u ovoj fazi karijere, pre sezone pokušavam da svoju formu tempiram za najveće turnire, da mentalno i fizički tada budem na vruncu. Mnogo je statistika na koje sam ponosan, ali one ne mogu da diktiraju moju karijeru. Takođe, istorija je tu, imam svoje profesionalne ciljeve, Grend slemovi su glavni razlog zašto se još takmičim i igram celu sezonu, želim da postanem istorijski broj jedan, to je je još jedan veliki cilj.

Novak je naglasio da u njegovoj igri ima još prostora za napredak.

Novak Đoković Šampion AO po 8. put; Foto: Tanjug/AP

- Presrećan sam kako sam započeo sezonu. Imao sam privilegiju da osvojim ovaj turnir po 8. put, početak sezone sa Grend slem trofejom vam daje neverovatno samopouzdanje i očekivanja su još viša do kraja sezone. Šta god da se desi do kraja, sezona je već uspešna. Mogu još mnogo da unapredim mnoge stvari na teniskom terenu i to me motiviše da na svojim treninzima bude usmeren i dodatno napredujem.

Opisao je i sam duel protiv Tima, za koji kaže da je bukvalno jedan poen mogao da promeni ishod meča, kao i da i dalje ne zna šta je razlog gubitka energije na kraju 2. seta.

Novak Đoković Novak Đoković, Dominik Tim; Foto: Tanjug/AP

- Bilo je turbulentno. Dobro sam počeo, oduzeo sam mu servis, igrao sam mnogo finala Australijan opena, on je igrao po prvi put u finalu, želeo sam da dobro krenem od starta. Loše sam krenuo u drugom, na kraju drugog sam naglo izgubio energiju. I dalje ne znam šta je razlog što se to desilo, jer sam radio stvari koje radim stalno tokom mečeva. Dovoljno sam se hidrirao. Pokušavao sam da vratim snagu i energiju u četvrtom setu. Počeo sam da gubim meč, Dominik je fantastičan igrač, koji igra sa mnogo snage u udarcima, sjajno koristi slajs, on je u tom momentu bio bolji igrač.

Novak Đoković Novak Đoković sa peharom i Dominik Tim sa utešnim trofejom; Foto: Tanjug/AP

- Verovatno nas je jedan poen delio od drugačijeg ishoda. Moglo je da ode u potpuno drugu stranu. Igrao sam servis volej na brejk lopte u četvrtom i petom setu, vredelo je oba puta, ali moglo je da bude i drugačije. Nije servis volej nešto što često radim, ali sam prepoznao da je to taktika koja je vredna u tim momentima i uspelo je.

Video: Dominik Tim o porazu i meču sa Đokovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    2. februar 2020 | 18:13

    To Novaceee ljudino !!!

  • Vesna cile

    2. februar 2020 | 19:12

    Blago majci i ocu što ih rodi a njega ponos Srbije i srpskog naroda kao i ostale sportiste što se bore lavovski da proslave ovunašu malu napaćenu Sr iju, hvala herojima, hvala ti Novače ulepša si mi dan! ŽIVEO!

  • Đorđe

    2. februar 2020 | 18:36

    Kakav gospodin, kakav džentlmen, veliki Srbin. Fantastičan lik! Samo melji, već si najveći teniser svih vremena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA