Novak objasnio zašto su posle finala izostala njegova "srca" ka publici: Radim ono što osećam

Đoković je pobedom došao do osme titule u Melburnu i do ukupno 17. Gren slem trofeja, ali jedan detalj je srpskim novinarima zapao za oko

  • 6
Australian Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković već dugo vremena svoje pobede proslavlja sa publikom koja je na tribinama tako što im šalje srca posle meča. Ipak, posle finala Melburna gde je srušio Dominika Tima sa 3:2 nije slao srca publici.

Doduše, tokom meča je imao i nekoliko verbalnih duela sa pojedincima u publici, a navijači su većinski podržavali Tima.

- Radim stvari koje osećam u tom trenutku da su iskrene. Kada ne osećam da treba to da uradim, ne uradim jer osećam da su okolnosti i situacija na terenu takvi.

-Iako bi u tom trenutku možda trebalo to da uradim jer treba da se izdignem iznad situacije, ali dobro, čovek sam. Svako od nas greši i doživljava život na različiti način - rekao je Đoković, a prenosi Sport klub.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Bio je Novak na ivici provalije, u trećem setu nije ličio na sebe, u četvrtom je spasao brejk loptu u ranoj fazi, a na kraju je slavio u pet setova.

- Bila je velika borba, ogromna borba, pre svega sa samim sobom. Neobjašnjivo mi je to što se desilo sa tom vrtoglavicom i energijom na početku trećeg seta. Izašao sam da promenim odeću, međutim, kada sam izašao primetio sam da nešto nije u redu, mislio sam da je to samo trenutno, ali to je nešto što je bilo prisutno nekih set i po. Jednostavno, svaki put kada bacim loptu za servis, vrti mi se u glavi, gotovo kao da padam na terenu.

Video: Pogledajte kako je Novak isprozivao sudiju posle skandalozne odluke

- Jako čudno. Nakon nekoliko poseta doktora ustanovljeno je zašto se osećam tako - jer sam dehidriran, što mi je čudno.

- Dosta sam pio tečnosti, ja imam svoj protokol pred izlazak na teren. Sigurno su različiti faktori uticali da se tako osećam na terenu - emocije, stres. Malo sam bio razočaran što se tako osećam u finalu Gren slema turnira”.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

To nije obeshrabrilo Đokovića, uspeo je da preokrene situaciju.

- Pronašao sam način da se nekako izvučem iz tog nezgodnog položaja, ključan momenat je bio onaj na 2:1 u četvrtom setu, imao je brejk loptu, igrao je sa lakše strane za igru, malo s vetrom. U tom trenutku sam razmišljao šta je taktički najbolje da se uradi.

- Izašao sam na mrežu posle prvog servisa, uspeo da odigram dva dobra voleja, da se pozicioniram dobro na mreži i da sebe vratim u igru. Slična situacija bila je i u petom setu - opet ista strana, isti servis ‘napolje’, izlazak na volej. To nije nešto što ja praktikujem često, niti sam prirodno servis volej igrač, ali dobro je da ponekad u situacijama, pogotovo kada neko daleko stoji iza osnovne linije i jako dobro se brani, da tu taktiku i primenim. Ispostavilo se da je bila dobra odluka, ali moglo je da vrlo lako prevagne i na njegovu stranu - rekao je Đoković.

Video: Emotivan govor šampiona: Đoković pomenuo Kobija i požare, svi mu apladirali zbog reči o Timu

(Telegraf.rs/Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA