≫ 

Podgorica u transu klicala Novaku na protestima: Pomenuli su i ugroženu crkvu u selu Đokovića

Narod koji nedeljama protestuje protiv režima Mila Đukanovića klicao najvećem šampionu sa ovih prostora

  • 8

Podgorica je u nedelju bila mesto velikog skupa pravoslavnog naroda koji nedeljama protestuje protiv režima Mila Đukanovića i štetnog zakona o slobodi veroispovesti koji ugrožava srpske svetinje na tlu Crne Gore.

Crnogorski mediji izvestili su da je to bio najmasovniji skup dosad.

- Braćo i sestre, u ime svih vas poželimo jedno veliko bravo našem bratu, koji se bori za naš narod i našu veru na svim kontinentima, njegovo ime je Novak Đoković - nije ni dovršio rečenicu govornik, masa je već znala o kome se radi i spontano počela da kliče osmostrukom šampionu Australijan Opena.

- Nole, Nole, Nole - grmelo je iz sveg glasa u Podgorici.

Odmah je podsetio govornik i na to da je ugrožena i crkva u selu odakle su Đokovići, time još više "razbudio" masu.

- Ima jedna crkva u Jasenovom polju, tamo u selu odakle su Đokovići, i ta crkva je u opasnosti zbog ovog zakona, pa se nadamo da će nam i njegova podrška večeras značiti.

I opet, još jače, narod je klicao ime našeg najvećeg šampiona koji će se, to nema sumnje, naježiti kada bude gledao ove prizore.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Inače, litiju ulicama Podgorice predvodio je protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić, a njoj je prethodio moleban u hramu. Litiji u Podgorici su se pridružile litije iz Danilovgrada, Spuža, Zete, Kuča, Pipera, Komana, Katunske nahije, Cevljana...

Sveštenik Predrag Šćepanović je kazao da je ovo najbrojniji skup ikad kao i da brojniji ovaj hram ne pamti, a na skupu je govorio i Nikola Pejović, urednik Svetigore koji je pročitao saopštenje Svetog sinoda.

- Zbog najava i pokušaja zloupotreba dužni smo da podsetimo na zavet sa svetih sabora da ćemo mirno braniti svetinje, bez stranačkih obeležja - rekao je on.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA