Nisam licemeran, navijao sam da Tim pobedi Novaka: Nadal potpuno iskreno o finalu Australijan opena!

Španac bez dlake na jeziku

  • 19
Rafael Nadal Printscreen: Youtube/Australian Open TV

Najbolji španski teniser Rafael Nadal iskreno je prokomentarisao šta je očekivao u finalu Australijan opena ove godine.

U njemu je najbolji teniser planete Novak Đoković savladao Dominika Tima posle žestoke borbe sa 3:2 u setovima posle četiri sata bespoštedne borbe i tom pobedom preuzeo i svetski teniski tron upravo od Španca.

Shodno tome, jasno je zbog čega je Rafa navijao za Novakovog rivala u finalu kada su ga novinari Marke pitali da li je priželjkivao njegovu pobedu.

- Naravno da da. Ne morate da budete licemer, zar ne? Za mene lično bi bilo bolje da je Tim pobedio, ali, da budem iskren, spavao sam jednako dobro iako je Novak pobedio. U tom smislu nije bitno ko je bio bolji od njih dvojice jer je to deo našeg sporta. Novak je posebno dobar na ovom turniru, a sada je, danas i najbolji teniser na svetu. To kažu brojevi. I jedina stvar koju mogu da uradim je da mu čestitam na novom uspehu - rekao je Bik sa Majorke.

Nadal se trenutno nalazi u Kuvajtu, gde je otvorio svoju tenisku akademiju pošto je na turniru ispao baš od Tima u četvrtfinalu (7:6, 7:6, 4:6, 7:6).

Tim (26) pripada, uslovno rečeno, mlađim igračima na ATP turu kojima se "velika trojka" do sada veoma uspešno opirala i to čini i dalje.

Tako bi moglo da bude i u Tokiju na Olimpijskim igrama, mada je Nadal možda nagovestio i da bi mogao da ih propusti ukoliko bude umoran.

- Moramo da vidimo, duga je sezona ispred nas. A zahtevna je i za mene, jer sam između 2019. i 2020. imao vrlo kratku pauzu. Zbog toga moram da doziram napor i procenjujem kalendar i odluke koje donosim... Kada pobeđujete više, morate da igrate manje, a kada manje pobeđujete, igrate na više turnira. To je jednostavan princip ovog sporta . Videćemo šta nam kalendar nosi. Olimpijske igre su najvažniji sportski događaj na svetu, nadam se da ću biti tamo - objasnio je Nadal.

Video: Brutalno lomljenje rekata Kirjosa i najsmešniji pokušaj da isti završi u publici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duke

    7. februar 2020 | 00:01

    Svaka cast Nadal, iskren otvoren covjek pravo ponasanje šampiona za razliku od nekih koji licemjerno sve vole, ne znaju da izgube pa simuliraju povrede predaju meceve i slicno...

  • Uzu

    7. februar 2020 | 07:17

    Kad se bore za isti rekord, logično je da će navijati jedan protiv drugog. To je sasvim normalno, a njemu svaka čast na iskrenosti.

  • Vrscanin

    7. februar 2020 | 03:40

    Pa sta je ovde cudno, naravno da je navijao za Tima jer bi time ostao na prvom mestu... ko od nas ne bi :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA